Dette spørgsmål er centralt, når KEA i samarbejde med bl.a. Danmission afholder konferencen PeaceTech – A New Field To Explore i forbindelse med forskningens døgn d. 24. april.

PeaceTech-konferencen på KEA giver indsigt i, hvordan man kan skabe fred og forebygge voldelig konflikt ved hjælp af innovation i feltet mellem teknologi, design og data.

Studerende fra de tekniske discipliner er gode til problemløsning, men forstår ofte ikke eller overvejer ikke de samfundsøkonomiske problemer, som de kan blive en del af – noget, der er særligt vigtigt, når man engagerer sig i konfliktramte samfund. På den anden side mangler fredsbyggere med baggrund i samfundsvidenskab ofte den viden og de kompetencer, der er nødvendige for at se potentialet i at udnytte nye teknologier i deres fredsskabende aktiviteter og projekter.

PeaceTech er både interessant for kommercielle tech-startups, og virksomheder der arbejder i konfliktområder i verden, såvel som humanitære organisationer, der arbejder med, hvordan teknologier kan bruges som led i at skabe fred. På konferencen vil danske ngo'er vise eksempler på, hvordan PeaceTech er blevet anvendt i forskellige udviklingsprojekter rundt om i verden.

PeaceTech ændrer ikke de generelle ideer bag fredsopbygning, men kan accelerere udviklingen af ​​løsninger, distribuere dem hurtigere og engagere flere mennesker i at generere ideer og samarbejde om en løsning.

Et eksempel er Virtual Reality (VR), som er blevet brugt til at skabe empati i form af korte, men kraftfulde fordybende oplevelser, som giver brugeren mulighed for at internalisere et budskab. DRC arbejder sammen med IBM på projektet ’Mixed Migration Outlook’ (MM4Sight), der anvender datasæt i kombination med førstehånds observationer for at forudse migrationsstrømme. Danmission har været med til at udvikle en app, der hjælper aktivister med at bekæmpe ulovlig skovrydning i Cambodja, og CARE arbejder med fintech og blockchain for at skabe muligheder for digital handel og adgang til lån i landdistrikterne i Niger. IMS tænker ligeledes på at udnytte blockchain, men snarere end for finansiel innovation er det at etablere sikre transaktioner af journalistisk indhold fra konfliktramte og/eller autoritære stater med ringe pressefrihed.

PeaceTech og nye teknologiske fremskridt kan også bane vej for nye forretningsmodeller, der skaber socioøkonomisk udvikling for verdens fattigste og dermed give bedre vilkår for den fredsskabende indsats.

Konferencen er gratis og for alle interesserede.

PeaceTech – A New Field to Explore er en en-dags konference på KEA den 24. april i samarbejde med Danmission og Netværket for Konfliktforebyggelse og Peacebuilding.

Nogle af de temaer, der udforskes på PeaceTech-konferencen er:

  • Building Sustainable Peace (SDG16) with Technology - An Introduction!
  • Engineering through a Peacebuilding Lens, Jerry McCann from BuildUp
  • Innovation & Technology in UN Peacebuilding, Ib Bager
  • How to work with PeaceTech in real life - showcases by a number of national and international for-profit and not-for-profit organizations
  • How can you work with PeaceTech as a new industry/field of work?

Vi vil gerne opmuntre studerende, startups og ngo'er til at skabe nye kooperative PeaceTech-projekter og fremme innovation i udviklingssektoren.

Du kan melde dig til her. 

Og holde dig opdateret på Facebook her 

 

Program

08.30-09.00

Arrival & Registration

09.00-09.15

Welcome & Setting the Stage

09.15-10.45

Keynote Talks

10.45-11.00

Coffee-break

11.00-11.59

PeaceTech Showcases

11.59-13.00

Lunch & Networking/Bazar

13.00-14.45

PeaceTech Workshops

15.00-15.30

Wrap up