Hvad gør man, når man er en af de absolut mest fysiske og lab-orienterede uddannelser på KEA?

Jane Burchard, lektor og koordinator på Smykker, teknologi og business:

”Vi er meget eksperimenterende lige nu, men det fungerer fint og alle byder ind. Det er fedt at mærke det fællesskab, der er på KEA – alle hjælper alle, og alle deler.

Man kan ikke have løbende diskussioner, men så må man finde en etikette og spørge og svare.

Men vi kan stadig vejlede. Det er noget med at stille sig meget til rådighed – især lige nu. Og de studerende er blevet beroliget.

Ellers fungerer alt stort set som normalt – ikke noget panik, bare nye muligheder. Vi er selvfølgelig udfordrede af at have meget lab-orienterede uddannelser, men nu uden lab-adgang. Vi er en konkret og fysisk uddannelse, hvor der indgår praktisk arbejde i alt, og det er meget få studerende, der har værksteder derhjemme. Det har vi ikke fundet nogen løsning på endnu, men vi opfordrer til, at de laver skitser og tegninger, og så håber vi, at vi kan indhente det fysiske og praktiske senere.

På entreprenørskab har de studerende et helt semesters projekt, hvor de skal producere en kollektion og sælge den, og det kan blive en udfordring, men så må vi finde på andre løsninger. Vi kan i hvert fald lave virtuelle smykker.

Først og fremmest er det læring, der skal ske. Så må vi se, hvordan vi gør det rent praktisk. Vi skal nok komme op med noget sjovt og godt.”