Jonas Schmidt Jessen kan nu både kalde sig VVS-installatør og modtager af TEKNIQ Arbejdsgivernes Installatørpris. For Jonas har uddannelsen været nye faglige udfordringer og en karrierevej til innovation og bæredygtighed.

Skærmbillede 2023 07 12 kl. 13.12.41Jonas Schmidt Jessen fra KEA har taget et vigtigt skridt mod en spændende karriere ved at uddanne sig til VVS-installatør. Udover et snit på over 11 og et afslutningsprojekt til et 12-tal, kan han også bryste sig af at være modtager af Installatørprisen. TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer mere end 4.100 virksomheder inden for el, VVS og metal, uddeler prisen til dimittender, der udmærker sig på installatøruddannelserne.

”Jeg er meget beæret. Jeg har knoklet med målet om at lære, og så kan man jo blive helt i tvivl, om man egentlig er god til det, som man går og laver. Så det er virkelig rart at blive set og få anerkendelse for det hårde arbejde,” siger Jonas Schmidt Jessen.

Ingeniør skiftet ud med installatør

I løbet af studietiden blev de studerende løbende gjort opmærksomme på, at de ikke skulle fokusere for meget på endemålet eller karaktererne - det vigtigste var læringen. Det vakte genklang hos Jonas Schmidt Jessen, der var sulten på ny viden og fokuseret på at lære noget nyt.

”Jeg var helt ærligt kørt træt i de faste opgaver og trængte til faglig udvikling og flere udfordringer. Jeg overvejede også at læse videre på DTU, men installatøruddannelsen på KEA gav mig både muligheden for at øge min faglighed og mine kompetencer og samtidig blive ved med at arbejde i et fag, som jeg holder af, og som jeg gerne ville blive i,” siger Jonas Schmidt Jessen.

Det vigtigste for mig i forhold til karriere er at arbejde et sted, hvor jeg kan få idéer og løse problemer.

 

Han får rig mulighed for at få prøvet sine nye færdigheder af, når han starter hos Wissenberg A/S. En virksomhed, der ikke kunne slippe Jonas Schmidt Jessen, og hvor han er gået hele vejen fra praktikant, til studiemedhjælper til nu fastansat.

I første omgang venter barsel hjemme, og derefter vil Jonas Schmidt Jessen fortsætte i det spor, han igangsatte med sit afsluttende projekt i samarbejde med netop Wissenberg. Fokus kommer til at være på innovation og bæredygtighed, som i Jonas’ øjne unægteligt hænger sammen, og som er essentielle for at løse udfordringerne, der venter i fremtiden. Det handler for ham om værdiskabelse både for virksomheden, for kunderne og for samfundet som helhed.

”Det vigtigste for mig i forhold til karriere er at arbejde et sted, hvor jeg kan få idéer og løse problemer. I bund og grund vil jeg bare gerne komme med noget, som man kan bruge til noget,” siger Jonas Schmidt Jessen.

Vigtigt at sætte barren højt i branchen

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne ønsker man, at Installatørprisen skal være med til at sætte fokus på uddannelserne, da et højt vidensniveau i branchen er nødvendigt for at drive udviklingen af samfundet i den rigtige retning.

”Med de mange opgaver, der venter ude i branchen, for eksempel i forhold til bæredygtighed, digitalisering og ny teknologi, så har installationsbranchen brug for alle gode videbegærlige hoveder og dygtige hænder. Der vil kun blive endnu større brug for dem i fremtiden,” siger Tina Voldby, underdirektør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Søren Schmidt, ejer og leder af JAH og De Blå Mænd samt næstformand i TEKNIQ Arbejdsgiverne, holdt tale til dimittenderne og overrakte prisen til Jonas Schmidt Jessen. Han lagde vægt på, at det har krævet stor viljestyrke og dedikation fra dimittenderne. Han fremhævede også, at det er vigtigt med fagligt dygtige vvsinstallatører, der kommer med ny energi og viden i en meget ambitiøs og dynamisk branche i fuld udvikling.