Umage, ordentlighed og stort ansvar gjorde energiteknologen Jonas’ praktiktid i Jeudan til noget særligt. Juryen var enig – og derfor vinder de årets KEA-praktik. 

Blomster, kage og konfetti blev en del af morgenmødet, da Jeuden onsdag blev overrasket med nyheden om, at de sammen med energiteknologen Jonas Tuborg Krøyer er kåret til årets KEA-praktik.  

Praktik-matchet vinder ifølge juryen, fordi det ikke kun har været den faglige udvikling, der har været i højsædet, men også den personlige.  

Jeudan, der er en ejendoms- og servicevirksomhed, har formået at udfordre Jonas, og har samtidig givet ham ansvar til at bruge sin faglighed som energiteknolog og udlært ventilationstekniker.  

“Jonas har i sin praktik hos Jeudan kunne omsætte det, han har lært på KEA, til praksis. Det er hele formålet med praktikken, som jo er del af et studieforløb. Men ikke nok med det - Jeudan har som praktiksted udfordret ham, og givet ham et stort ansvar næsten fra starten af, som gør, at han har rykket sig kompetencemæssigt,” siger Eva Valcke, der er uddannelsesdirektør på KEA og med i juryen. Hun tilføjer: 

“Og så er han blevet modtaget i en virksomhed, der går op i, at deres praktikanter bliver en del af et godt arbejdsmiljø. Derfor vinder Jonas og Jeudan prisen i år.” 

"Jonas har alle kendetegnene for en KEA-studerende" 

Jonas Tuborg Krøyer oplevede i sin praktiktid en stor interesse fra Jeudans side i at få ny viden og friske øjne på opgaver.  

Det er også nogle af de kvaliteter, som praktikansvarlig hos Jeudan, Louise Hald Kock, hæfter sig ved. For Jeudan har nydt godt af både Jonas’ evner, viden og lyst til at tage fra. 

“Jonas har alle kendetegnene for en KEA-studerende. Han har haft stort gåpåmod og smittende nysgerrighed. Og han har haft mod på at tage ansvar for ikke bare egne opgaver, men også egen udvikling og læring. Og så har han bidraget med godt humør på alle tidspunkter, som jo nærmest er vigtigst.” 

Louise Hald Kock fortæller, at Jeudan længe har arbejdet strategisk med deres praktikantindsats. Arbejdet er todelt: dels forsøger Jeudan at tage ansvar for unge under uddannelse, og dels er det vigtigt at få fat i de dygtige folk allerede i studietiden.  

Og det er ikke kun energiteknologer fra KEA, Jeudan er interesserede. Om året er der gerne mere end 10 bygningskonstruktører og VVS- og El-installatører fra KEA i praktik hos Jeudan.  

Flowet er stadig ved at blive oparbejdet - og netop derfor betyder prisen ekstra meget for Jeudan, fortæller Louise Hald Kock: 

“Vi arbejder rigtig meget med unge under uddannelse. Det er jo fantastisk, at vi har været så godt et match, at han har haft lyst til at nominere os som årets praktikplads. Vi er virkelig stolte af, at Jonas har haft lige så god en oplevelse med hans praktik, som vi har.” 

Med kåringen som årets KEA-praktik er Jonas og Jeudan videre til landskonkurrencen. Her skal de pitche deres praktikforløb og dyste om at blive årets erhvervsakademipraktik – og førstepræmien på 10.000 kroner. 

Fakta om Årets KEA-praktik

Det er de studerende, der indstiller deres praktiksted. 

Praktikopholdet vurderes ud fra tre kriterier: 

  • Evnen til at forvandle viden til værdi 
  • Personlig og faglig udvikling 
  • Den sociale oplevelse 

Årets jury:
Camilla Hunter, HR- og kommunikationschef i entreprenørvirksomheden Ole Jepsen A/S  

Jørgen Prosper Sørensen, chefkonsulent hos Tekniq Arbejdsgiverne 

Eva Valcke, uddannelsesdirektør på KEA