På KEA kårer vi hvert år Årets Underviser. I løbet af den kommende tid afslører vi løbende de ti nominerede. Vinderen afsløres på KEAs medarbejderdag den 12. oktober

Dedikeret og inspirerende.

Blå bog: Jon Eikholm

  • Underviser på Datamatiker (KEA Digital)
  • Har været på KEA i 9 år
  • Uddannet som kandidat i software development fra IT-Universitetet, 2009.
    Uddannet folkeskolelærer.

jon chill

Det er to ord, der ofte går igen i de mange indstillinger, der har sikret Jon Eikholm en nominering til titlen som Årets Underviser på KEA. Jon er den tredje nominerede ud af ti.

"Jeg har længe været fascineret af, hvordan man laver god undervisning. Det har ført mig gennem forskellige idéer og metoder. Det er tydeligvis ikke alt, som har fungeret, men jeg tror, de studerende i nogle tilfælde kan mærke, at jeg har en ægte interesse for at komme nærmere god undervisning," forklarer Jon Eikholm og tilføjer:

"Det er vigtigt, at ens daglige job opleves meningsfuldt - det gavner både underviseren og de studerende."

Hvad er specielt ved din måde at undervise på?

"Det opleves nemmest at undervise, når man har godt styr på det faglige. Så bliver der overskud til at arrangere undervisningen på en hensigtsmæssig måde – inklusive at kommunikere tydeligt og utvetydigt til de studerende. En anden ting, jeg går op i, er at sætte den studerende fri til at lære på sin egen måde," siger Jon Eikholm, der er født og opvokset på Færøerne og først kom til Danmark som 29-årig.

"Måske er noget af den færøske kultur med til at gøre min undervisning 'anderledes'. Nogle gange bruger jeg god musik eller videoklip i timerne – for at skabe noget hygge. Jeg spiller klaver til Gudstjenester her i Khb., og har derfra fået en del erfaring med at være på scenen. Det giver ro, når det 'brænder på.'"

En af dine studerende har i sin indstilling udtalt følgende om dig og din undervisning. "Jon formår at formidle ALT på en måde, hvor alle føler sig inspireret. Hans undervisninger føles mindre som skole/arbejde, men mere som personal growth. Jeg føler mig selvsikker, engageret og under et robust safety-net, når jeg har undervisning med Jon.” Hvad tænker du om den udtalelse?

"Jeg er faktisk meget glad for den kommentar. Det med personal growth er netop det som jeg ønsker for den studerende. At de kan se undervisningen som en inspiration til selv at tage ansvar for en bedre fremtid," siger Jon Eikholm, der naturligvis er meget glad for at blive nomineret.

"Det er en stor fornøjelse at blive nomineret. Mest fordi det er tegn på, at studerende har fået noget ud af min undervisning," slutter Jon Eikholm.