Fanek og hendes søster har blandt andre Irma som kunde i deres virksomhed Mosh by Faiza, der producerer daddel og chokolade-baserede lækkerier.

Faneks morfar havde flere daddelplantager i Irak, og hun og hendes søster er vokset op med dadler - i deres rene form, i mad, som daddelkugler og i hjemmebag.

Dadler er en udsøgt og kompleks himmerigsmundfuld, når kvaliteten er i orden. Men de daddelprodukter søstrene fandt i diverse supermarkeder smagte ikke godt. Det kunne faktisk slet ikke sammenlignes.

Så de to søstre besluttede, at det kunne de gøre bedre.

I første omgang foregik produktionen i moderens køkken. Siden i en lille tilbygning til familiens hus og nu seks år senere: i egen fabrik i Allerød.

Skærmbillede 2021 03 25 kl. 08.33.06"Vi har fået Flying Bizkit ind som investor. De har gjort det muligt at skalere vores produktion og købe en lille fabrik i Allerød med masser af plads,” siger Fanek Bajalan." Hun har Mosh sammen med storesøster Faiza, og de sælger deres daddel og chokoladebaserede produkter til både engross og detail og via egen webshop.

”Det går rigtig godt, så vores mål lige nu er at skalere webshoppen og få endnu flere forhandlere på både engross og detail. Det indebærer også at tage nogle chancer, men sådan er det at være iværksætter,” siger Fanek Bajalan, som kan bryste sig af at have blandt andre Coop, men også en række små lokale detailbutikker som kunder.

”De små detailforretninger sælger faktisk rigtig godt, men vi har nogle - endnu hemmelige - aftaler på trapperne, som bliver stort.”

FaSkærmbillede 2021 03 25 kl. 08.26.01nek Bajalan læser på fjerde semester på Produktionsteknolog og har netop været i iværksætterpraktik i egen virksomhed.

”Jeg kan bruge rigtig meget af det, jeg har lært på KEA, i virksomheden. For eksempel hvordan man optimerer en produktion, hvordan man kan gøre noget bedre, billigere og mere effektivt, hvilke strategier man skal have i forhold til kvalitetstjek og hvordan man laver en implementeringsplan. Men også virksomhedsøkonomi – det er en meget bred uddannelse, hvor man kan specialisere sig efter egen interesse,” siger Fanek, som egentlig gerne ville læse videre på KEA, men har det luksusproblem, at virksomheden går så godt, at hun ikke har tid. 

”Der er ikke noget, der hedder weekender og fridage, vi arbejder og arbejder og arbejder. Lige nu er vi tre ansatte, og holdet fra Flying Bizkit hjælper med deres daglige driftmen på sigt er planen flere ansatte, så vi kan lægge nogle af opgaverne fra os.”