– ikke mindst takket være gode input fra KEA studerende!

Så er modeugen vel overstået, og ITMV, KEAs flerkulturelle netværk for flygtninge- og indvandrekvinder var med for 3. gang. De præsenterede bl.a. deres nyeste smykkekollektion, udarbejdet i samarbejde med KEAs egne studerende. I år havde de valgt at holde til i CIFF Jewellery i Bella Centeret, og det har vist sig at være en god idé. Få timer efter åbningen havde flere indkøbere allerede vist stor interesse for de nye kollektioner.

ITMV vokser stødt, og det gør efterspørgslen efter deres produkter også. Særligt har åbningen af den ny butik på Vesterbro og online salget via Lauritz.com sat gang i salget. Med hjælp fra bl.a. KEA studerende er designet ligeledes blevet frisket op og er nu i endnu højere grad egnet til et kommercielt forum.

Hvor vi tidligere har fokuseret på at få skabt et afsæt for samarbejdet med netværkets deltagende kvinder og øvrige samarbejdspartnere, samt brugt meget tid på at brande ITMV som netværk, så er tiden nu moden til at fokusere mere på designet og nå bredere ud til forhandlere og indkøbere,” siger projektleder Caroline Wilkenschildt Fossum

At ITMV er nået så langt, skyldes ikke mindst det samarbejde, der er blevet etableret med undervisere fra KEA, og praktikforløbet med KEA studerende.  Sarah Christine, studerende på BA Design & Business, Sustainable Fashion på KEA, har siden juli været i praktik hos ITMV.  Hun har tidligere været involveret i ITMVs arbejde i forbindelse med sin undervisning. Hun beskriver netværket og samarbejdet med de deltagende kvinder som værende helt unikt: ”Jeg valgte at afholde min praktik hos ITMV pga. netværkets sociale vinkel. Det jeg især har hæftet mig ved, er arbejdsprocessen. Der er rigtig mange mennesker ind over produktionen, mange forskellige mennesker, og alle har en medbestemmelse. Det ser man ikke i så mange konventionelle virksomheder. Hos os er der ikke én, der dikterer, og andre der udfører. Her føler vi alle et medejerskab, fordi vi bliver hørt og involveret. Og det er alfa omega for det gode samarbejde og produktionen, at alle føler sig værdsatte.

At være med på modemessen og se sine designs blive vurderet af indkøbere fra ind- og udland har også været en unik mulighed for Sarah Christine. 

Som praktikant hos ITMV kan du få afprøvet dine designs ude i den virkelige verden. Hos os er der ikke langt fra idé til produktion. Produktionstiden er kort, fordi vi jo gør det hele lokalt. Det er virkelig en enestående mulighed for de studerende at se, om deres designs sælger eller ej og få respons på deres arbejde fra branchens professionelle. Samtidig drager ITMV stor nytte af de studerendes færdigheder inden for design, marketing, kommunikation m.m.” pointerer Caroline.

For at fremme salget endnu mere vil næste skridt være at åbne egen web shop; ”Vi ved jo lige, hvor vi skal lede efter kyndige der kan hjælpe os hermed, nemlig blandt KEAs egne studerende fra Medie/It,” afslutter Caroline.

Du kan læse mere om ITMVs arbejde og se alle deres kollektioner på deres hjemmeside her.