Peter og Jens, som har læst til bygningskonstruktører på KEA, arbejder for arkitektfirmaet Foster+Partners i London. På KEA er vi nemlig eksperter i det digitale værktøj BIM, og det gør de studerende super eftertragtede ude i verden.

Jens Kaarsholm og Peter Mortensen er færdiguddannede bygningskonstruktører fra KEA og bor og arbejder nu i London. Men lige nu er de et smut i Danmark – de skal nemlig holde oplæg på KEA og headhunte praktikanter til virksomheden, som i forvejen har flere fastansatte konstruktører fra KEA, der ligesom Peter og Jens arbejder som BIM Coordinator og BIM Operations Manager.

BIM er et værktøj eller nærmere en proces, hvor man deler projektmateriale via en 3D model som indeholder al information om byggeprojektet, i modsætning til traditionelle 2D tegninger specifikationer. Det betyder mindre risiko for fejl, og at byggeprocessen kan foregå mere koordineret og effektivt end mere traditionelle metoder = mange penge sparet.

”På KEA arbejder de studerende med BIM og Revit fra dag 1, og det er ret værdifuld erfaring og evner, der oparbejdes over tre et halvt år, som der faktisk ikke er mange, der har herovre,” siger Peter Mortensen.

Foster + Partners har været oppe på omkring 14 ansatte konstruktører fra KEA, som har arbejdet på projekter i blandet andet USA, Indien, Mexico, Qatar, Saudi Arabien og København.

I Storbritannien er det blevet et lovkrav på offentlige projekter at bruge BIM. Og det samme gør sig gældende eller er på vej i mange andre lande.

Jens Kaarsholm og Peter Mortensen har selv arbejdet på Mexico City New International Airport og Oceanwide Center i San Francisco. Begge projekter er finalister i hver sin kategori i AEC Excellence Awards, som uddeles af Revit, Autodesk.

Det og deres jobs som BIM coordinators/bygningskonstruktører hos Foster+Partners fortæller de meget mere om i Maskinhallen på Prinsesse Charlottesgade i morgen fredag kl.12.30 – alle er velkomne.

”Jeg er fra den danske linje,” siger Jens Kaarsholm ”Så jeg er et bevis på, at man ikke nødvendigvis behøver at gå på den internationale linje for at tage det store spring til udlandet.”

Som noget nyt er KEA begyndt at udbyde kurser i fagspecifikt engelsk for byg-studerende, og de har været en overvældende succes – langt flere end ventet har tilmeldt sig og der har været nul frafald.

Og de fagspecifikke gloser er ikke kun et plus ift udlandet – mange danske byggepladser er også internationale – eksempelvis har Metro-byggeriet over 60 nationaliteter.