76 procent af KEAs udenlandske studerende bliver i Danmark og tager deres praktik. Det er resultatet af en målrettet fastholdelsesindsats.

Udenlandske studerende bidrager positivt til såvel undervisning som studieliv og dansk erhvervsliv, det er derfor vigtigt at fastholde de udenlandske studerende i Danmark.

KEA har i en årrække gjort en målrettet indsats for netop at fastholde de udenlandske studerende. Et af målene har været at øge antallet af udenlandske studerende, som tager deres praktik i en dansk virksomhed. Og det virker.

”Det er meget positivt, at 76 procent af vores internationale studerende tager deres praktik i Danmark. Vi har i en del år haft fokus på at klæde de internationale studerende på til at starte på det danske arbejdsmarked og blive i Danmark under deres praktikperiode, og det er dejligt at se, at vores indsats virker,” siger Eva Valcke, chef for KEA Studieservice.

Kultur og national identitet består af koder. Når du ikke kender et lands særlige koder, kan det være rigtig svært at begå sig. Det, der giver point i Danmark, kan vise sig at være katastrofalt i et andet land. Det handler altså om at knække koden, hvis man vil klare sig godt.

KEA har siden 2011 holdt interkulturelle workshops i samarbejde med Connecting Cultures, hvor de internationale studerende får indsigt i, hvordan det er at bo og arbejde i Danmark og fokuserer både på, hvordan man skal begå sig i det danske samfund, og hvordan arbejdskulturen er.

Siden 2016 har KEA ligeledes kørt et ’Education to Employment’-projekt i samarbejde med to andre akademier og Copenhagen Capacity med blandt andet workshops med fokus på jobsamtaletræning, at sælge sig selv på Linkedin samt karrieremesser med fokus på at få internationale studerende i praktik og/elle job via match making med danske virksomheder.

Sidst men ikke mindst tilbyder KEA danskundervisning til de internationale studerende.

”Her kan man sige, at vi har en udfordring med det nye lovforslag, som betyder, at internationale studerende nu skal til at betale for danskundervisning, så vi ved ikke, hvor den lander. Men vi tilbyder indtil videre stadig danskundervisning,” siger Eva Valcke.