KEA er gået sammen med IDA til Kulturnatten – emnet er teknologi og fra KEA kan du opleve intelligente smykker, der gør en forskel.

Over 100 forskellige organisationer og virksomheder viser vidt forskellige teknologier frem hos IDA på Kalvebod Brygge.

”Vi forventer omkring 2000-2500 gæster fra kl. 18-23. I år laver vi også en del udenfor på havnekajen. Publikum er typisk familier med én eller flere ingeniører og 1-2 børn. De er meget spørgelystne og vil gerne prøve/røre/høre mere om, hvad man står med,” siger Tino Tønnesen fra IDA.

Fra KEA kan man opleve First bond, et armband, men til den vordende far, så han kan følge med i babys bevægelser inde i mors mave.

Enheden hjælper vordende forældre til at dele oplevelsen af ​​graviditeten. Med lidt hjælp fra Fibo, registreres babyens spark og deles via et armbånd, der efterligner bevægelsen. Delingen sker øjeblikkeligt, så den person der bærer armbåndet vil føle bevægelsen i realtid. Fibo samler og gemmer også data over bevægelserne, som, efter barnet er født, overføres til et smykke, familien kan bære og nyde.

Connect er et smykke, der fremmer den fysiske interaktion mellem to familiemedlemmer eller venner. Produktet består af to halskæder der husker, når de har været fysisk sat sammen, og to kasser der gennem lys indikerer tidsintervallet mellem interaktionen. Lyset vil langsomt falme over tid, hvis smykkerne ikke interagerer. Connect handler om at nære og opretholde den fysiske interaktion i en relation.

KEA-studerende fra Smykker, Teknologi og Business har sammen sammen med studerende på Datalogi  skabt produkterne, der bygger bro mellem wearables og design.

Kort sagt meningsfulde smykker, der forener teknologi og smukt design. Sidstnævnte – æstetikken - er en sjældenhed, når det kommer til ’wearable devices’, selvom der blev solgt 84 millioner enheder alene sidste år. I øvrigt et marked, der skønnes at vokse til det tredobbelte i 2019 med 245 millioner solgte enheder.

Smarte ure og fitness trackere dominerer i øjeblikket markedet for wearables, men de har en kort levetid, hvilket resulterer i enorme mængder affald. KEA studerende har en bæredygtig tilgang. Og ved at gøre smykkerne meningsfulde både i forhold til æstetik og funktion, kan de holde brugernes interesse i længere tid, og derfor tilbyde en mere bæredygtig løsning.

Her kan du se et program over de ting, du kan opleve hos IDA på Kulturnatten.