Traditionen tro kan KEA-studerende en gang om året indstille deres praktikvirksomhed til prisen som Årets KEA-praktik. Indstillingen til dette års konkurrence løber nu og frem til den 11. marts, hvorefter en jury af danske erhvervsfolk vil kåre vinderen. Vinderen af Årets KEA-praktik 2022 går videre til den nationale konkurrence, Årets Erhvervsakademipraktik, der i år afholdes i Industriens Hus den 25. maj.

Praktik er en grundlæggende del af alle erhvervsakademier, og på KEA er det selvfølgelig ingen undtagelse. Med prisen for Årets KEA-praktik står hele KEA sammen om at hylde de mange praktikvirksomheder, der hvert år hjælper KEAs studerende godt i gang med deres nye erhvervskarriere. Studerende, der har været i praktik i efteråret 2021 eller er i praktik i foråret 2022, kan indstille deres praktikvirksomheder og herigennem anerkende det gode samarbejde, de har haft igennem praktikken.

Ud fra de studerendes indstillinger udvælges fem nominerede, og udvælgelsen sker ud fra tre kriterier: 1) Personlig og faglig udvikling, 2) den sociale oplevelse og 3) evnen til at forvandle viden til værdi. Deadline for indstilling er den 11. marts kl. 12.

Vinderen af Årets KEA-praktik bliver som altid valgt af en jury bestående af danske erhvervsledere, og i år udgøres juryen af følgende:

  • Sabina Kethelz, CCO i Nordbo Robotics og kåret til top-50 over kvindelige tech-ledere i Norden
  • Jonas Waaben, stifter og medejer af digital- og reklamebureauet Campfire & Co.
  • Anders Strange Sørensen, Bæredygtighedschef i entreprenørvirksomheden Enemærke og Petersen
  • Christian Sveigaard, Marketing Director i Carlsberg

Praktik i Louis Poulsen vandt i 2021

Sidste år vandt lampedesignvirksomheden Louis Poulsen, der havde produktionsteknolog Mie Karen Andie Simonsen i praktik, og fra sidste års jury lød det:

”Man kan læse ud af Mies indstilling, hvordan hun ”gløder”, og hvor meget hun har fået ud af dette praktikophold. Hun er super kapabel og stikker ud, fordi hun er så dygtig. Hun har løst en helt konkret opgave, hun får lov at komme med input og løbe med ansvar, er med i beslutningsprocesser og får en rigtig god fornemmelse for, hvad det her job, og den her branche indebærer. Opholdet har også bekræftet Mie i sit studievalg, og det i sig selv er jo en kæmpe gevinst ved et praktikophold.”

Fra R&D Manager i Louis Poulsen, Alex Møller, var roserne heller ikke til at tage fejl af: ”I Louis Poulsens’ udviklingsafdeling har vi haft stor glæde af at have Mie i praktik, og samarbejdet er gået rigtig godt - både fagligt og personligt. At vi ikke bare bliver indstillet til Årets KEA-praktik, men også vinder, det er da en stor cadeau både til Mie og til medarbejderne i Louis Poulsen – tak for det!”

Vinderen går videre til national konkurrence

Vinderen af Årets KEA-praktik 2022 går videre til finalen i Årets Erhvervsakademipraktik, der er den nationale konkurrence for alle erhvervsakademier i Danmark. Den nationale kåring af Årets Erhvervsakademipraktik 2022 vil i år foregå i Industriens Hus den 25. maj.

Har du spørgsmål til Årets KEA-praktik kan du kontakte tovholder Stine Harboe Petersen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Har du spørgsmål til den nationale konkurrence, Årets Erhvervsakademipraktik, kan du kontakte Gunnvá Nolsøe på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

FAKTA om Årets KEA-praktik

  • Det er de studerende, der indstiller deres praktikforløb og praktikvirksomhed.
  • Forløbet vurderes ud fra tre kriterier: 1) Personlig og faglig udvikling, 2) den sociale oplevelse og 3) evnen til at forvandle viden til værdi.
  • De studerende skal have været i praktik i efteråret 2021 eller foråret 2022.
  • Vinderen skal kunne deltage i finalen den 25. maj i Industriens Hus.
  • De nominerede bliver offentliggjort i løbet af april, og vinderen kåres ultimo april.
  • Vinderen af Årets KEA-praktik kåres af en jury, der består af danske erhvervsledere.