Rigtig mange prototyper bliver skabt i KEA Makerlab – og de bedste kommer også i produktion. Det sker nu for instrumentet T-1, som har indsamlet over én million kroner på kickstarter.

For tre år siden begyndte KEA-dimittend Lars Buchholtz på udviklingen af det elektroniske musikinstrument T-1 sammen med to ingeniører fra DTU og en professionel elektronisk musiker. Sammen udgør de fire virksomheden Torso Electronics.

T-1 er en algoritmisk midi sequencer, som er udviklet til at udvide mulighederne for komposition og live-opførelse af elektronisk musik. Instrumentet laver ikke lyd, men genererer rytmiske og melodiske kontrolsignaler, som kan bruges til at styre for eksempel trommemaskiner og synthesizere.

Overvældende opbakning

Det lyder måske som et nicheprodukt, men på kun 15 minutter T-1 var finansieret. Og det stoppede ikke her. Firkløveret havde ambition om at indsamle 160.000 kr., men inden kampagnen overhovedet er udløbet, har de nu fået næsten én million mere, end det de var ude efter.

Torso1”Kickstarter kampagnen er gået over alt forventning, og vi havde slet ikke regnet med så stor opbakning til projektet,” lyder det fra Lars Buchholtz.

”At vi har fået så stor succes med vores crowdfunding giver mulighed for at fokusere endnu mere på projektet og tage det et skridt videre i forhold til produktionsmuligheder osv.” 

Se og donér til kickstarteren her >>

Makerlab havde stor rolle i udviklingen

Lars Buchholtzs uddannelse i Produktudvikling og teknisk integration har haft stor betydning:

”KEA har spillet en stor rolle i projektet. Først og fremmest har min uddannelse givet en helt masse kompetencer, som er virkelig værdifulde i forhold til at gøre idé til virkelighed.”

Og KEA Makerlab på Guldbergsgade var stedet, der gav mulighed for at prøve idéen af i praksis – det var her, de første prototyper af T-1 kom til verden.

”KEA Makerlab er blevet brugt til udvikling af de tidlige fysiske modeller. Her har vi bygget prototyper og testet det mekaniske design. Det har været en kæmpe stor hjælp at kunne bruge værkstedet og maskinerne til at afprøve nye idéer.”

Kickstarter-kampagnen for T-1 slutter onsdag d. 8. juli kl. 14.