Maria Hörman, der studerer Design & Business, er kommet i semifinalen til den kinesiske designkonkurrence, der har bæredygtighed som fokus.

Med deltagelse fra alle asiatiske og europæiske lande er konkurrencen benhård, men Maria Hörman har, hvad der skal til. Hun er blandt semifinalisterne, og er dermed med i kapløbet om at gå videre til finalen som afholdes i Hong Kong i midten af januar.

Den bæredygtige designpris har base i Hong Kong. Tidligere var konkurrencen begrænset til 10 deltagerlande, men i år er feltet udvidet til alle de asiatiske og europæiske lande. Derfor er det blevet langt sværere at komme igennem til finalen.

Maria Hörman håber naturligvis at blive blandt de 10 finalister.

”Hvis jeg går videre til finalen, skal jeg fremvise min kollektion fysisk. Den består for nu af tre outfits, der skal suppleres til seks outfits, som skal fremvises til et modeshow under Hong Kong Fashion Week,” siger Maria Hörman til Fashion Forum.

Til dagligt studerer hun mønsterkonstruktion, og ikke mindst hvordan man derigennem kan minimere forbruget gennem zero waste-metoder.

”Det er næsten umuligt at være en helt bæredygtig designer, men det handler om at ændre forbrugernes syn på modens overforbrug. Der bliver smidt for meget ud, og jeg tror på, at modeverdenen er på vej i den rigtige retning, selvom der stadig er lang vej,” siger Maria Hörman.

Går hun videre til finalen skal hun til workshops om bæredygtighed i Hong Kong. Den endelige vinder skal designe en capsule-collection af genbrugsmaterialer for det kinesiske tøjmærke Shanghai Tang.