Lige nu er en gruppe studerende i fælles-praktik på Christiansø, hvor de skal løfte turistoplevelsen digitalt. Og næste hold skal hjælpe Joe & The Juice med en kompleks digital udfordring – på tværs af uddannelser.

Normalt er praktikken det tidspunkt, hvor man siger farvel til sine medstuderende og tager alene i praktik i en virksomhed.

Men ProjectLAB tilbyder en helt ny form for praktik, hvor studerende - fra flere forskellige uddannelser – tager i praktik sammen og løser en kompleks udfordring for virksomheden.

Det giver en række fordele for både de studerende og virksomhederne, forklarer Marie Louise Brixtofte, Adjunkt på eCommerce & eBusiness KEA DIGITAL:

”Vi sammensætter de studerende i teams på tværs af uddannelse, så de kan dele viden og bygge på hinandens kompetencer, lave prototyper og teste dem i et rigtigt miljø, og derved levere bedre løsninger og koncepter til virksomhederne. Og ved at arbejde på denne måde bliver vores studerende bedre rustet til at arbejde innovativt og i fælleskaber på tværs af fagligheder og afdelinger.”

Lige nu er studerende fra Digital Concept Development og Computer science i praktik på Christiansø – eller nærmere bestemt Forsvarsministeriet, som Øen hører ind under – hvor de skal højne oplevelsen for turister.

En af dem er Josephine Christensen, som læser Digital Concept Development:

”Det har været super spændende, fordi vi arbejder med nye metoder og multidisciplinært. Det er to forskelige verdener, der mødes – vi tænker meget forskelligt. Dem fra Computer science er mere produktionsorienterede end os fra Concept development – de kan godt lide at få et helt bestemt brief, de skal løse, og vi kan godt arbejde mere løst. Vi er vant til researchfase, afklaring af kundebehov og så videre. Men sammen er det den gyldne middelvej.”

Helt konkret har holdet valgt at skabe en 3D-lydoplevelse af øen, eller nærmere bestemt lydbobler:

”Vi ville ikke tage den oplevelse fra turisterne,  som det er bare at gå rundt på øen og opleve den og naturen, så vi lavede specifikke punkter. I de lydbobler rundt omkring på øen, får de en fuldstændig oplevelse - hvordan det hele begyndte, og hvorfor man valgte at lave denne fæstning. Nu er konceptet på plads, så nu skal vi til at producere en prototype på den app, som lydoplevelsen er baseret på. Fordi det er en app til smartphone kommer vi udenom udlån og drift af udstyr,” siger Josephine Christensen, som netop var kommet hjem fra udveksling i Canada, hvor der ikke er meget projektarbejde, da hun skulle i praktik, så derfor var ProjectLAB ekstra interessant for hende.

”Det har jeg ikke fortrudt – det har været en fed oplevelse at arbejde sammen med mennesker, jeg aldrig har mødt før.”

Næste hold skal løse en opgave for Joe & the Juice. Og det er ambitionen af det tværfaglige aspekt på sigt styrkes, så studerende fra BYG og DESIGN også bliver en del af  ProjectLAB.

Tidligere har de studerende været i praktik og løst opgaver for  

Atea – Future Growth & Infrastruktur

Bank Nordic – Ungdoms Bank

Københavns Kommune – Amagerbrogade

Lindpro – Ny kommunikationsplatform til kunder

Inspirationen til ProjectLAB formen er hentet fra Hogeschool van Amsterdam. Læs mere om ProjectLAB her