Danske Wiredelta har med hjælp fra KEA-studerende udviklet en kunstig intelligens (AI) assistent, som kan bygge gratis og skalerbare hjemmesider med adskillige muligheder for personalisering – og som kan bruges af folk uden nogen teknisk erfaring.

Det kan være en kæmpe hovedpine at bygge en hjemmeside, hvad end man bruger digitale bureauer, freelance portaler eller gør-det-selv portaler som Wix, Weebly og Squarspace.

Det kan opleves som en uigennemskuelig industri, hvor de samlede udgifter og kvaliteten af det færdige resultat ikke nødvendigvis er til at forudsige – hvad end man er privatperson eller virksomhed.

Wiredelta har samlet deres kunders spørgsmål og udfordringer fra de seneste fire år og lært assistenten at løse dem, så når du har et problem eller noget, du ikke ved, hvordan du ændrer eller bygger på din hjemmeside, så kan assistenten gøre det for dig.

Skulle assistenten mod forventning ikke kunne løse problemet, kalder den på Wiredelta’s menneskelige udviklere – og husker løsningen, så den selv kan løse opgaven fremover. 

”Vi ændrer måden, hvorpå der bygges hjemmesider radikalt. Vores udviklere har trænet AI assistenten til at løse komplekse opgaver,” siger Mark Dencker, CEO i Wiredelta.

Og det sker ved hjælp af flere KEA-studerendes kompetencer:

”Simon Hessner og Kasper Maigaard bidrog til at opbygge vores platform med AI assistenten. Simon spillede en stor rolle i forhold til AI assistentens byggesten og naturlige sprog - uden Simon ville vi ikke have en fungerende prototype lige nu. Kasper er en fremragende grafisk designer, der har bragt en masse af vores ideer til live i platformen, og vi kan se, at brugerne finder designet intuitiv og nemt at bruge,” siger Mark Dencker, som ser frem til at få Peter Dalgaard-Jensen, ligeledes KEA-studerende, ombord fra februar. Han skal hjælpe med at få AI assistenten til at interagere på en naturlig måde med brugerne af platformen.

Men hvorfor overhovedet bruge Wiredelta og deres AI, når nu der findes helt simple saml-selv-løsninger som Wix og Squarespace?

”Problemet er, at du ikke kan få adgang til dit arbejde i disse "lukkede kasser. Derudover er Wix, Squarespace og Weebly alle langt bagud når man sammenligner med open source frameworks som WordPress, Joomla, Drupal, AngularJS og ReactJS. I Wiredelta har alt, hvad vi nogensinde har bygget, været i et open source framework, så hvorfor skulle vores kunders hjemmesider ikke være det?” spørger Mark Dencker og fortsætter:

” Vi ønsker ikke at begrænse vores brugere adgang til deres arbejde, men de løsninger der eksisterer i dag kræver, at man kan kode og har tekniske kompetencer, som ikke alle har. Derfor besluttede vi at opbygge en platform, der automatiserer processen med at oprette en hjemmeside eller webshop i open source frameworks. Vi har samlet alle de bedste temaer, plugins og moduler og gjort det let at vælge i en trin-for-trin proces. Derefter får brugerne adgang til en live editor, hvor de kan redigere deres hjemmeside uden kodning og med hjælp fra AI assistenten.”

Wiredelta forventer at gå i luften med de nye platform i løbet af foråret, men indtil da kan du se en demo her.