Studerende på Digital Konceptudvikling har givet deres bud på, hvordan man kan reducere plastik – og det samme har unge i resten af verden gjort. Global Goals Jam foregår nemlig samtidig jorden rundt.

Hvordan kan man gøre Nørrebro til en plastik-indpakningsfri zone? Og hvordan kan man ændre folks plastikvaner? Sådan lød opgaven til de studerende, der blev givet i samarbejde med FN Danmark.

Særlig begejstring vakte et nyskabende indkøbsnet, som udover at være genanvendeligt også giver øget værdi for både kunderne og virksomheden.

Gruppe 5 havde nemlig udviklet et indkøbsnet til Coop med indvendige lommer til flasker, en termobund som holder varerne kolde, mulighed for at lukke foroven og ikke mindst personificeret med kundens Coop medlemsnummer og stregkode, så nettet overflødiggør medlemskortet. Udover at minimere plastik , så er det også en løsning som både virksomhed og kunder vinder på.

Gruppe 4 havde valgt at fokusere på de små klare plastposer, man kan tage gratis og som folk bruger til at pakke for eksempel kød eller grønt ind i.

De foreslog derfor et let genanvendeligt net med pant eller en mere luksuriøs og fast kurv, som kunden dels kan få lov at handle i, og som dels er inddelt i rum, så behovet for de små klare poser elimineres.

Gruppe 3 havde taget udgangspunkt i en model, der må siges at være både gennemprøvet og en succes – nemlig det danske pantsystem. De havde udarbejdet en pantløsning for plastikposer, der fungerer på samme måde som med flasker og dåser. Man betaler en pris for posen, som man så får igen, når man indleverer den til genbrug.

De studerendes arbejde bliver delt med design teams rundt omkring på kloden via #GlobalGoalsJam. Og en video med nogle af de studerendes løsninger vil blive vist på UNDP Social Good Summit i New York. Ligesom et udvalg vil blive vist på EDIT i Toronto.