Nu er der mulighed for at søge om at blive iværksætter-pilot og få løn hver måned i et år samt et skræddersyet forløb, der skal løfte din ide fra drøm til virkelighed.

Iværksætterpilotordningen er for dig, som er nyuddannet – eller næsten færdig – fra en videregående uddannelsesinstitution. Du kan deltage i opløbet om at blive iværksætterpilot, hvis du inden for de seneste 12 måneder har afsluttet en videregående uddannelse, eller hvis du har maksimum 3 måneder tilbage af din videregående uddannelse.

De udvalgte iværksætterpiloter modtager en månedlig ydelse på 14.473 kr. i op til et år. Hertil kommer et særligt tilskud på DKK 35.000 til indkøb af særlige ydelser.

Udover den økonomiske håndsrækning består det særlige løft til iværksætterpiloterne i et skræddersyet forløb, der skal hjælpe dig til at bringe din idé frem mod egentlig markedsrealisering. Dette forløb indeholder en række camps suppleret med individuel rådgivning og sparring fra erfarne konsulenter samt din personlige mentor.

Du vil samtidig få adgang til kontorfaciliteter og relevante iværksættermiljøer.

Der er netop nu åbnet for ansøgning til anden runde af værksætterpilotordningen og fristen for ansøgning er den 1. april 2016 kl. 12.00.

I efteråret 2014 blev Innovationsfondens nye initiativ Iværksætterpilotordningen skudt i gang. Det første kuld af 40 udvalgte iværksætterpiloter er startet på det etårige specielt designede forløb hos bl.a. Væksthusene rundt i landet.

Med over 500 ansøgere var første ansøgningsrunde til værksætterpilotordningen en stor succes, hvilket resulterede i et tæt udskillelsesforløb i Iværksætterpanelets endelige udvælgelse.

Så har man en innovativ idé, iværksætterlyst og er inden for målgruppen, opfordrer hermed vi til at ansøge inden fristens udløb den 15. april.

Din ansøgning vil blive vurderet af et uafhængigt Iværksætterpanel bestående af eksperter indenfor iværksætteri. Selve ansøgningen vil blive vurderet ud fra en helhedsvurdering af nedenstående kriterier:

  • Klarhed: Er det tydeligt hvad idéen går ud på?
  • Markedspotentiale: Er der et marked for iværksætteridéen – eksisterende eller latent?
  • Skalérbarhed: Kan iværksætteridéen realiseres i form af et skalérbart produkt eller ydelse?
  • Innovationshøjde: Bygger iværksætteridéen på ny viden eller ny anvendelse af eksisterende viden?
  • Kan realiseringen af iværksætteridéen skabe jobs?
  • Gennemførbarhed: Er det sandsynligt, at idéen kan gennemføres i praksis?
  • Ansøger: Hvilke erfaringer og kompetencer med iværksætteri har ansøger?
  • Økonomi: Er det klart, hvordan der på sigt kan tjenes penge på ideen?

Det tager tid at skrive den gode ansøgning, så spred budskabet og sørg for, at potentielle iværksætterpiloter i dit netværk bliver informeret om denne mulighed.

Få mere information og de nødvendige specifikationer i selve opslaget og retningslinjerne fra Innovationsfonden, hvor der også er link til ansøgningsskema om optagelse i ordningen.

Læs i øvrigt mere på www.ivpilot.dk, hvor svar på de oftest stillede spørgsmål kan hentes eller kig ind på facebooksiden.

Spørgsmål vedr. Iværksætterpilotordningen kan rettes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller telefon 7211 2130.