KEA er sammen med Danmarks største entreprenører med i Sikkerhedspark.dk, som er en 1:1 byggeplads på 10.000 kvm, hvor de studerende kan øve og teste hardcore situationer.

Først og fremmest handler det om at knække arbejdsulykkekurven, som er alt for høj i Danmark. Men det handler også om at give de studerende mulighed for at arbejde praksisnært med arbejdsmiljø. Et sted, hvor man kan lege - rigtigt.

”Arbejdsmiljø kan være noget af det mest kedelige, der findes, og svært at forholde sig til. Men når man står med kæmpe maskiner eller hænger i en sikkerhedsline, giver det en helt anden respekt og interesse,” siger Henriette Hall-Andersen, programchef på KEA Byg og en del af styregruppen bag Sikkerhedsparken.

”Produktudvikling er en del af KEAs DNA, og hvis vi vil indgå i projekter om udvikling af nye produkter såsom stilladser eller værktøj, så er det også stedet. Ligesom vi ser frem til mere tværfagligt samarbejde med institutioner som Next samt arkitekter og ingeniører.”

Det er byggebranchen selv, og ikke mindst nogle af landets største entreprenørvirksomheder, der har fundet ud af, at det her vil de gerne. Og det er et godt udgangspunkt:

”Vi har prøvet mage ting indenfor arbejdsmiljø. Det her er noget nyt, og måske det, der skal til for at knække kurven, så vi kan nedbringe antallet af arbejdsulykker - som er frygteligt for den enkelte, men også et samfundsøkonomisk problem. Det koster den enkelte, virksomheden samt stat og kommune rigtig mange penge,” siger Henriette Hall-Andersen.

Inspirationen kommer fra Finland som pt. er ved at etablere sin tredje Safety Park. Stockholm er ligeledes meget langt fremme med tilsvarende planer.

I forhold til placering afsøges mulighederne pt. Albertslund, Ballerup, Avedøre Holme og Hedehusene er i spil.

Sikkerhedsparken vil formentlig komme til at koste omkring 35-40 millioner kroner, som skal finansieres af fonde og lignende. Håbet er, at den står færdig sommeren 2018.      

Styregruppen består af repræsentanter fra virksomhederne NCC, CG Jensen og Tscherning samt Københavns Erhvervsakademi (KEA) og leverandøren Hilti.

Styregruppens medlemmer (samt Per Aarsleff) har selv finansieret alle udgifter i opstarten af dette initiativ.

Styregruppen for Sikkerhedspark.dk inviterer til informationsmøde for interessenter herunder presse og virksomhedsrepræsentanter: 13. Oktober kl. 09.00 - 10.30 i Dansk Byggeris lokaler på Nørre Voldgade 106, Kbh. K.

Tilmelding på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest fredag d. 7. oktober. Mailens emnefelt må meget gerne indeholde titel: 'Tilmelding til info-møde Sikkerhedspark.dk' samt antal deltagere, firma, for- og efternavne samt email(s).