KEA studerende skal re-designe skraldespande og affaldscontainere til Herstedlund Skole, et af Vestegnens brændpunkter.

Sirener, blå blink og udbrændte skraldecontainere har længe været hverdag på Vestegnen, hvor Herstedlund Skole ligger. På blot 6 måneder oplevede Albertslund godt 100 påsatte brande over efteråret 2012. Efter endnu en påsat skurbrand, som kostede skolen 1,3 millioner kr., nåede de grænsen – derfor har de tilkaldt hjælp fra KEAs studerende til at finde en holdbar løsning.

Ønsket fra kommunen og Herstedlund Skole omhandler ikke bare brandsikkerheden af affaldscontainere. Skolen vil samtidig gøre eleverne bevidste om sortering af affald, på en pædagogisk måde. Ved at inddrage eleverne i affaldssorteringen, forventer skolen at kunne forebygge fremtidige afbrændinger af deres skraldspande.

”For at appellere til børnene har vi valgt at bruge dyrebilleder på vores løsning. Det skal selvfølgelig være i et brandsikkert materiale”, siger Christoffer Tversted.

Design på tværs

De studerende er blevet sammensat i projektgrupper på tværs af studieretningerne Ideation og bygningskonstruktør. Med viden fra hver deres fagområder skal de knække koden og løse fremtidens affaldssituation i Albertslund kommune.

”Samarbejdet mellem Bygningskonstruktører og Ideation studerende har været meget naturligt. Det er en positiv oplevelse at samarbejde på tværs. Vi supplerer hinanden rigtig godt” fortæller Christoffer Tversted, studerende på Ideation.

Christoffer Tversted og Ahmad Chaachouh fra KEA, er allerede i fuldgang med at udvikle protyper, som skal inddrage børnene i skraldeprocessen.

Deres fokus er leg. Ideen bygger på piktogrammer som skal få selv de yngste elever til at kunne forstå og følge affaldets vej, fra hånd til container. Piktogrammerne består af farvekoder og dyrebilleder, som går igen fra klasseværelset til affaldscontainer.

De studerende har arbejdet med metoder som Design Thinking, der tager højde for økonomi, funktionalitet og brugerens behov.

Koncepterne skal pitches for Albertlund Kommune og Herstedlund skole hvor det bedste og mest innovative koncept vil blive implementeret på Herstedlund Skole.