Da brasilianske cand.mag. i sundhedsvidenskab Cínthia Tiago Paes De Almeida havde været bosat i Danmark i fem år og ikke kunne få hul igennem til det sundhedsvidenskabelige jobmarked, besluttede hun sig for et karriereskift. Hun valgte produktionsteknologi på KEA og har nu landet et job i medicinalindustrien.

Fra Brasilien til Danmark – hvor er jobbet?

Da Cínthia og hendes mand for fem år siden besluttede sig for at flytte hele familien fra Brasilien til Danmark på grund af hendes mands nye stilling på Novozymes, havde Cinthia ikke forestillet sig, at det ville blive så svært for hende at finde et job. Med sin cand.mag i sundhedsvidenskab i bagagen, forsøgte Cínthia længe at finde et relevant job – men uden held. Derfor besluttede hun, at hun ville foretage et karriereskift.  

Projekt karriereskift

Hun havde to krav til projektet. For det første skulle den nye uddannelse være hurtig at tage, da hun som 38-årig mor til to allerede havde mange forpligtelser, og for det andet skulle hendes nye karriere have forbindelse til den videregående uddannelse, hun allerede havde. Derudover var det også et stort ønske, at der var et indbygget krav om praktik.

Cínthia var derfor ikke i tvivl om, hvad hun skulle vælge, da hun opdagede KEAs internationale Produktionsteknologuddannelse. Den opfyldte nemlig alle hendes krav.

"Jeg vidste, at jeg ville arbejde indenfor sundhedsindustrien, og da jeg opdagede Produktionsteknologiuddannelsen på KEA, vidste jeg, at her kunne jeg på kort tid lave mit karriereskift med et link til min baggrund indenfor sundhedsvidenskab. Her kunne jeg få produktions- og businessaspektet med som linkede til industrien", fortæller Cínthia.

Praktikken førte til fast fultidsjob

Da Cínthia skulle i sin 10-uger lange obligatoriske praktik på 4. semester, skaffede hun sig en plads hos medicinalvirksomheden Fujifilm Diosynth Biotechnologies i Hillerød, hvor arbejdssproget er engelsk. Praktikken var en meget positiv og lærerig proces, som gav hende et stort netværk indenfor virksomheden. Og da det rette job efter kort tid bød sig, slog Cínthia til og blev fastansat, da de kendte hende fra praktikken og vidste, hvad hun havde at byde på qua sine produktionsteknologiske kompetencer fra KEA. 

"Noget af det vigtigste, jeg har fået med fra KEA, er den obligatoriske praktik. Som KEA studerende tager virksomhederne imod dig med åbne arme, så praktikken åbnede virkeligt dørene for mig til de internationale virksomheder,” forklarer Cínthia begejstret.

Skræddersyede sin uddannelse ved hjælp af valgfag

På Produktionsteknologuddannelsen skal man vælge to af de valgfag, som udbydes det pågældende semester. Valgfagene skifter nemlig hvert semester alt efter, hvad industrien primært efterspørger. Valgfagene skal hjælpe den studerende med at specialisere sig og dreje uddannelsen i den ønskede karrieremæssige retning. Det var derfor et meget bevidst og gennemtænkt valg fra Cínthias side, at hun som det ene valgte Quality Management Systems:

"Jeg kender folk, der arbejder i store medicinalvirksomheder og ved fra dem, at kvalitetsaspektet er meget vigtigt. Det var derfor jeg valgte valgfaget Quality Management Systems for at få en grundlæggende viden om emnet, som jeg så kunne bygge videre på." 

Selvom Cínthia endnu ikke er helt færdiguddannet, er hun nu fastansat på fuld tid som såkaldt 'resilience engineer'. Titlen Produktionsteknolog bliver dog tilføjet på kontrakten hos Fuji på i dag, hvor Cínthia dimitterer.

"Som 'resilience engineer' arbejder jeg primært med at undersøge og analysere kvalitetsmæssige afvigelser i produkterne, så Produktionsteknologuddannelsen har givet mig det fundament af viden, som jeg nu hver dag arbejder med og bygger videre på."

Danmark eller Brasilien i fremtiden?

På spørgsmålet om, hvorvidt hun og hendes mand og to teenagedøtre har tænkt sig at blive i Danmark permanent, svarer Cínthia: "Ja, selvfølgelig! Danmark er vores nye hjem nu."