Efter designuddannelse på KEA og ikke mindst praktik i egen virksomhed har Raha Asadi netop åbnet egen webshop med sine kontrastfyldte designs.

Raha Asadi kan takke sin mor for sine kreative evner. Moderen, som er psykolog, lagde meget vægt på, at Raha altid havde noget kreativt at tage sig til som barn. De lavede dukker, syede tøj, tegnede og lavede mad.

”Hun er en meget kreativ sjæl og har virkelig inspireret mig meget.” 

Efter nogle turbulente teenage-år som punker, fandt Raha Asadi ud af, at hun hellere ville tegne derhjemme end at headbange til koncerter. Så hun gik tilbage til at finde ro i det kreative, og det udviklede sig til tøjdesign. 

Et år fik hun en symaskine i fødselsdagsgave af sin mor og to kæmpe sække stofrester af moderens venindes, og så sad hun på gulvet derhjemme og syede firkanter sammen, indtil det lignede et stykke beklædning. Sådan fortsatte det, indtil hun kom på Højer Design Efterskole, hvor hun gik på mode- og tekstillinjen.

Raha Asadi fortsatte med at designe i gymnasiet.

”Det var faktisk i løbet af gymnasietiden, at jeg begyndte at lave små kollektioner, hvor jeg samlede et team af professionelle fotografer, modeller og make-up artister, som var med til at skabe en historie omkring mine designs. Det resulterede i, at virksomheder blev interesseret i at samarbejde med mig og mit brand – blandt andet har jeg haft mine styles til et velgørenhedsmodeshow på Hotel Hilton i Niagara Falls, da jeg var bosat i Canada.” 

Efter gymnasiet kom hun ind på KEA, hvor hun tog sin praktik i egen virksomhed. ”Det var vanvittigt fedt! Særligt fordi underviserne på KEA også arbejder i branchen, så jeg fik professionel rådgivning og sparring, samtidig med at jeg kunne benytte mig af skolens faciliteter til at lave mine kollektioner. Jeg registrerede min virksomhed 5. November sidste år, som iøvrigt er min mors fødselsdag, og for ganske kort tid siden åbnede jeg min webshop.” 

På tværs af kønnene

Det androgyne fylder mere og mere i Raha Asadis design-DNA. Både i pasformen - eksempelvis har hendes skjorter en mere maskulin/firkantet pasform – og i andre tilfælde er det stylingen eller valg af materialer. 

”Jeg elsker at se folk klæde sig på tværs af kønnene, det er så modigt og så flot. Kontraster er vigtige, så jeg sørger altid for, at en rå eller maskulin style bliver tonet ned ved at sætte blonder på eller lave en blød skæring, eller omvendt, så der hele tiden er en god balance,” siger Raha Asadi og fortsætter:

”Min kærlighed til kontraster kommer nok fra min egen baggrund, det persiske kontra det nordiske. Jeg elsker begge, så hvorfor ikke bare blande to gode ting sammen og skabe noget nyt.” 

Hun vil med egne ord gerne se sit brand forme sig til en blanding af Calvin Klein, David Lynch, Tim Burton og Michael Jackson. Et skridt ad gangen.

”Det er et kæmpe, ubeskriveligt kæmpestort, arbejde at drive virksomhed, så jeg sætter mig selv opnåelige mål, og så snart jeg har nået dem, så rykker jeg dem igen.” 

Du kan se mere – og shoppe – Raha Asadis design her