Hvordan kommer fremtidens fly til at se ud? Studerende på Produktion og Teknisk Integration samarbejder med det brasilianske flyselskab Embraer om fremtidens bæredygtige kabine - de skal kort sagt finde nye bæredygtige teknologier og løsninger til flyindustrien anno 2040.

Product develop analyst Luciana Monteiro fra Embraer er flyttet fra Sao Paulo til København for at tilbringe et år på KEA. Når Embraer har valgt at samarbejde med KEA-studerende, er det, som Luciana siger,fordi ”konkurrencen er hård, og hvis de skal få nye ideer, er de nødt til at bevæge sig udenfor industrien og ind hos nogen, som har et helt 'rent' og friskt take på tingene”.

De seneste tre dage har KEA været vært for en workshop, hvor top-folk fra hele verden (og Danmark), gav deres bud på den nyeste udvikling indenfor air tech, nye materialer og bæredygtige løsninger.

Det var blandt andet Frauenhofer, der fortalte om kameraer så små, at der var 40.000 på én lillefinger, blandt andet anvendt til at fotografere Hicks Boson i CERN acceleratoren.

Michel Prassas fra Corning, der står bag Gorilla-glas, der fortalte om det nyeste inden for tyndt og stærkt special-glas - som også kan bruges til smartphones og ure.

Manuel Zottler fra Wollsdorf leather der talte om fremtidens kabinelæder. 

Thomas Koester fra Force Technology der talte om 'The psychology of cabin perception: About emotional response, user experience and the perception of quality and luxury products.

De var også oplæg om termoplast, intelligente flykabiner og industriel 3D print, samt topfolk fra blandt andre Zodiac Aerospace, Solvay og ikke mindst Embraer og Peugeot Design Lab.

”Det helt unikke er, at AirTech industrien igennem EMBRAER har bakket meget tæt op om vores event og er kommet til København med stærke fremlæggelser på en hel række områder, der både supplerer hinanden og tilsammen tydeliggør hvor spændende et felt, det er. Det ville være en drøm at samle sådanne felter én gang om året til lignende arrangementer,” siger Christian Lystager, som er underviser på PTI på KEA.

Også professor Niels Aage fra Mechanical Engineering på DTU var begejstret:

"Diversiteten af deltagere og talere til workshoppen gav mulighed for massere af spændende diskussioner som både ledte til nye ideer og nye mulige partnerskaber."