Mens andre inkubatorer har svært ved at tiltrække kvinder, så er der 16 kvindelige iværksættere på KEA ud af en gruppe på 23. Og de fleste arbejder med bæredygtighed.

KEAs nyetablerede Startup Lab er en inkubator for innovative og handlekraftige studerende, der vil iværksætte deres forretningsideer. Og mens andre iværksættermiljøer har meget svært ved at tiltrække kvinder, så er de kvindelige studerende på KEA ikke bange for at kaste sig ud i livet som iværksættere: Lige nu er der 16 kvinder og 7 mænd i KEAs inkubator.

Screenshot 2021 02 10 at 10.56.23”Vi har et stort fokus på bæredygtighed og det at gøre en forskel i inkubatoren, og det ser ud til at appellere til kvinderne, som næsten alle arbejder på startup projekter, der ønsker at bidrage til en mere bæredygtig verden,” siger Clarissa Berg, projektleder på det nordiske iværksættersamarbejde Nordic Entrepreneurship Hubs, som KEA er en lead partner af.

Både KEA-student-startups og KEA alumni-startups kan blive en del af lab’et og få adgang til kontorlokaler, coaching, netværk og et stort udvalg af workshops.

I 2020 var KEA Startup Lab vært for fem startups med meget forskellige forretningsidéer, der spænder fra bæredygtige kaffekopløsninger, etisk mode og smykker og webudvikling til en fornyelse af seksualundervisningen.

 

Startups kan blive en del af KEA Startup Lab på to måder:

Enten ved at være en del af KEA Ignite-programmet, som en del af deres praktik (praktik i egen virksomhed), der består af 10 eller 20 ugers program med coaching og workshops rettet mod studerende, der vil udvikle deres idé og udforske mulighederne inden for iværksætteri.

Eller de er blevet optaget i Nordic Entrepreneurship Hubs (NEH), et acceleratorprogram rettet mod studerende og alumner, der allerede har etableret en virksomhed og nu søger vejledning i, hvordan man kan skalere og vækste.

Nordic Entrepreneurship Hubs (NEH) drives af KEA Startup Lab i samarbejde med vores partnere fra DTU, Lunds Universitet og Cph. Business og finansieres af Interreg, en EU-fond. Som en del af NEH får iværksætterne adgang til et netværk af eksperter samt coaching, regelmæssige workshops og pitch-træning på tværs af institutionerne.

“Iværksætterne på KEA er generelt gode til at hoppe mellem perspektiver og til at se ud over deres egen faglige næsetip. Det er vigtigt at kunne, når man skal kommunikere et produkts værdi,” siger lektor Martin Hesseldahl, der er NEH startup coach i KEA Startup Lab. Han er begejstret for at kunne bruge sin faglighed i strategisk forretningsudvikling:

”Ofte ved de studerende langt mere end jeg gør, om det område de arbejder med, jeg har til gengæld et overblik, de ikke altid har, og jeg kan også inddrage mit netværk til at hjælpe dem videre. Det er en stor tilfredsstillelse, når de studerende lykkes, og jeg hiver tit tidligere studerende med ind i undervisningen, hvor de kan hjælpe nye iværksættere på vej.”

Please go follow/check out the NEH platforms

Instagram

LinkedIn

Website