Optaget øges med fire procent på KEAs digitale uddannelser. I dag er alle virksomheder afhængige af it-systemer og webløsninger, og efterspørgslen fra erhvervslivet er stor.

Vi står midt i en digital omstilling af samfundet, hvor ikke mindst erhvervslivet har brug for folk, der taler det digitale sprog. Derfor øger KEA optaget på de digitale uddannelser med samlet set fire procent.

Computer Science, den internationale datamatikeruddannelse, øges med 57 procent, og overbygningen i Software Development med hele 113 procent i forhold til sidste år.

”Datamatikere kan rent faktisk analysere behovet, konstruere systemer og sætte sig ned og programmere dem. Det er fint at kunne forstå og tale om it, men der er bare brug for flere af dem, der rent faktisk kan konstruere det. Og som laver noget, der understøtter forretningen direkte. På Software Development handler det om arkitektur og store systemer – hvordan får vi 100 programmører og kæmpestore systemer til at snakke sammen. I dag kan du ikke drive virksomhed uden it-systemer, så der er tale om paradigmebærende folk,” siger uddannelseschef på KEA Digital, Jesper Nordentoft.

Sose Sahakian er en af de 2158 nye studerende, som er blevet optaget på KEA. Efter sommerferien skal hun læse Software Development:

”Jeg vil gerne gøre en forskel for andre mennesker med mit arbejde, så jeg drømmer om at udvikle og skabe systemer, der gør det – det kunne fx være et velfungerende it-system til sundhedssektoren.” 

Også It-sikkerhed går frem, her er det 17 procent, mens der optages 7 procent flere på Økonomi & It.

Kort- og Landmålingstekniker går frem med 36 procent som en direkte konsekvens af den store stigning i ansøgere på 35 procent i forhold til sidste år.

Udeliv og teknik i form af fx droner kombineret med fuld beskæftigelse og en temmelig høj startløn - især uddannelsens længde taget i betragtning – er forståeligt nok tiltalende.

Samlet set sænker KEA optaget med 1 procent sammenlignet med sidste år.

”KEA har se seneste otte år slået ansøger og optags-rekord. Det er klart, at vi ikke kan blive ved at øge optaget - vi optager ikke flere end arbejdsmarkedet kan opsuge, og vi fortsat kan sikre den praksisbaserede undervisning, som er vores DNA her på KEA. Derfor er det også godt at se, at de unge i høj grad vælger de uddannelser, hvor der er efterspørgsel fra arbejdsmarkedet – det gælder ikke mindst de hårde it-kompetencer og flere af de tekniske uddannelser,” siger Katja Munch Thorsen, uddannelsesdirektør på KEA.

Det er stadig muligt at søge ind her: 

  • Automationsteknolog
  • IT-sikkerhed
  • Energiteknolog
  • Produktionsteknolog
  • Production Technology
  • VVS-installatør

Læs mere om KEAs ansøgertal her.