Ved dimissionen på KEA i Hellerup den 20. juni fik David Palm fra Albertslund overrakt brancheorganisationen TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris. Han har formået at tage deltidsuddannelsen AU i EL-installation sideløbende med sit faste arbejde.

En overrasket David Palm modtog torsdag TEKNIQ Arbejdsgivernes installatørpris, da han og studiekammeraterne på AU i EL-installation dimitterede fra KEA (Københavns Erhvervsakademi). Prisen er bemærkelsesværdig – ikke mindst fordi David Palm som en af de første har taget uddannelsen, sideløbende med at han har passet sit arbejde som entrepriseleder hos make:net i Gentofte.

”Jeg blev meget overrasket, men det er en kæmpe ære. Jeg havde nogle virkelig dygtige klassekammerater, så jeg havde bestemt ikke regnet med, at det var mig, der skulle have prisen,” sagde den 37-årige prismodtager og fortsatte:

”Når man kommer ud på den anden side, så er det okay. Men man bruger rigtig meget tid på uddannelsen undervejs, så det skal man være klar på og virkelig ville det,” sagde David Palm.

Også på hans arbejdsplads, make:net i Gentofte, er der stolthed over, at det er lykkedes for en medarbejder at passe både uddannelse og arbejdsopgaver med så stor succes.

”Vi har faktisk først ansat David for ni måneder siden og kiggede bevidst efter nogen, der var interesserede i at kunne dygtiggøre sig. Man skal virkelig ville det, og det ER en hård omgang, men det virker som om, det har været en succes. Og for os som virksomhed får vi jo nogle virkelig dygtige medarbejdere ud af det,” sagde Martin Kørner, direktør hos make:net.

Prisen blev overrakt af Thomas Meisner Petersen, direktør for Peiter Olsen El i Hillerød og medlem af TEKNIQ-råd Hovedstaden, der er en del af TEKNIQ Arbejdsgiverne, som står bag prisoverrækkelsen.

”I har nok allerede fornemmet, at I er efterspurgte, og at der er brug for jer ude i virksomhederne. De opgaver, vi løser i branchen, bliver hele tiden mere komplekse og teknologitunge, og derfor vil I også opleve, at der bliver stillet store krav til jer,” sagde Thomas Meisner Petersen, da han holdt tale for dimittenderne, og uddybede:

”Som virksomhedsejer ved jeg, hvor svært det er for en arbejdsplads at undvære gode folk. Det har stor værdi – både for jer selv, men i særdeleshed også for jeres arbejdsplads – at I ikke har været helt væk fra dagligdagen. Tidligere var der kun én måde at opnå den fulde autorisation på, og det var via to års fuldtidsstudier og to år på SU. Det har deltidsuddannelsen heldigvis lavet om på,” sagde Thomas Meisner Petersen.

For David Palm, der fik installatørprisen for et imponerende karaktergennemsnit på 10,7, giver uddannelsen et stærkt fundament for hans daglige arbejde.

”Ambitionen har været at få noget mere viden og ballast i forhold til det at være leder. Nu har jeg den faglige ballast til at gå endnu mere ind i mit arbejde som entrepriseleder og kommer helt sikkert til at bruge det, vi har lært på uddannelsen, hver eneste dag,” fortalte han.

AU i EL-installation er en videregående uddannelse, hvor de studerende typisk har en baggrund som elektrikere. Tidligere har det været et krav, at man skulle tage uddannelsen på fuld tid. Men nu er det også muligt at blive uddannet på deltid, således at man samtidig kan passe sit daglige arbejde.

TEKNIQ Arbejdsgiverne repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere. Organisationen uddeler hvert år installatørprisen til en studerende på hvert erhvervsakademi, der har klaret sig særligt godt på deltidsuddannelsen AU i EL-installation.

Yderligere information:
Kontakt presseansvarlig Jesper Melgaard,TEKNIQ på mobil 27 69 45 69
Thomas Lange, chef for KEA Kompetence, tlf. 92 43 76 30