En ny, unik form for e-handel forener betting og køb. Går et bestemt væddemål hjem, får du pengene tilbage for det produkt, du lige har købt. To KEA-studerende står bag konceptet, som er helt omkostningsfrit for forbrugerne.

Forestil dig, at du skal købe en ny Folkevogn. Vil du helst betale fuld pris hos en almindelig forhandler eller betale fuld pris på en hjemmeside, der giver dig 1:10 chance for at få bilen gratis?

Det spørgsmål er nemt at svare på, mener Christian Adel fra Design Technology og Mathias Bjørnshauge fra Computer Science.

”Det er sund fornuft. Det går ud på, at man køber et produkt til den normale pris, men til gengæld får man så en rigtig god chance for at vinde produktet gratis. Det er en ret unik forretningsmodel,” siger Christian Adel.

Christian og Mathias har deltaget i KEAs Accelerator workshop, som er et intenst seks-ugers forløb, der sparker studerendes iværksætter idéer i gang. Det var afgørende for, at forretningen nu får vind i sejlene, fortæller Christian.

”Uden tvivl, hvis det ikke havde været for Accelerator, var vi aldrig kommet i gang med nogen af tingene, det har helt sikkert været en kanon investering,” siger Christian.

En unik forretningsmodel

Bagved Bet your buy ligger et avanceret system, hvor Christian og Mathias skal blive partnere med steder som Danske Spil og Bet Safe, som skal sikre dem faste odds og de skal forhandle med producenterne om rabatter. Der findes intet lignende koncept.

”Det er tænkt som et markedsføringsredskab, der skal øge volumen af salget af et produkt. Idéen har jeg fra en ven, som ejer en jakkesæt-butik. Op til en boksekamp lavede han en kampagne, hvor han lovede at give jakkesættet gratis, hvis Mike Tyson vandt. Det øgede hans salgstal med 300 procent i den periode. Dér blev jeg tændt og tænkte, at det koncept kunne man bygge videre på,” siger Christian.

Virksomheder, som sælger produkter på deal-sites betaler i dag op til 70 procent af produktets pris for at få en kunde. Bet your buy vil skaffe dig den kunde for mellem 15-30 procent.

Samtidig vil vet altid være i Bet your buys interesse, at kunderne får så meget gratis som muligt.

3,6 millioner kroner på fire måneder

På Accelerator opfordrede underviser Tim Vang dem til at sætte handling bag ord og skaffe noget kapital til finansieringen af Bet your buy. Det betød, at Christian og Mathias fik mod på at oprette virksomheden Gladly.dk.

”Vi startede Gladly.dk for at generere penge til at sponsere projektet. Den gør sig i import og salg via deal-sites som Downtown og Sweetdeal. Vi importerer blandt andet fra Kina, Brasilien, Frankrig og Tyskland og sælger det billigt i Danmark,” forklarer Christian Adel.

Ifølge Christian Adel har Gladly.dk på bare fire måneder omsat for 3,6 millioner kroner. Det betyder, at finansieringen for Bet your buy version 1.0 nu er i hus.

”Det føles lidt som om vi er gået fra zero til hero, mig og min makker kan ikke fatte det. Vi har lige betalt moms, og der står stadig en halv million på vores firmakonto. Vi går stadig i skole og får SU, for vi er ret ambitiøse, og vi vil gerne reinvestere pengene i Bet your buy. Lige nu virker det næsten som for godt til at være sandt, så vi venter bare på noget, der vælter os omkuld,” siger Christian.

Bet your buy lanceres til maj i forbindelse med Melodi Grand Prix. Finansieringen er på plads gennem Gladly.dk, og hvis første test viser gode resultater, er investeringsfonden F33 interesserede i at spytte i kassen – og så er der grund til at drømme stort.

”Vi tester det nu i Danmark, og hvis det fungerer, så er det klart, at så er der global roll-out potentiale i blandt andet Asien, hvor kulturen for betting og spil gør det til et oplagt marked at gå ind i,” siger Christian Adel.