Eva Valcke bliver ny uddannelsesdirektør på KEA. Hun kommer til at indgå i KEAs direktion sammen med rektor Steen Enemark Kildesgaard, uddannelsesdirektør Katja Munch Thorsen og ressourcedirektør Jens Barslund Ellehauge. Eva Valcke tiltræder uddannelsesdirektørstillingen pr. 15. april 2022 og vil referere til rektor.

 

Eva Valcke tiltræder uddannelsesdirektørstillingen pr. 15. april 2022

Eva Valcke kommer til at lede programområderne Byg og Design samt KEA Kompetence (efteruddannelse). Ledelsen af det samlede uddannelses- og forskningsområde på KEA kommer til at ske i et tæt fællesskab med uddannelsesdirektør Katja Munch Thorsen, som fortsat vil lede programområderne Teknik og Digital samt Forskning, Karriere og Relationer.

Eva Valcke er et kendt ansigt på KEA, idet hun kommer fra en stilling som chef for KEA Forskning, Karriere & Relationer. Her har hun haft ansvaret for en lang række tværgående funktioner, som understøtter KEAs uddannelser og studerende.

Eva Valcke startede på KEA i 2010, og siden 2013 har ledelsesopgaven fyldt meget. Eva Valcke har bl.a. stået i spidsen for opbygningen af KEA Global, Beskæftigelse, Studieliv og LearningLab, og som forkvinde for erhvervsakademiernes internationale udvalg har Eva ligeledes haft en væsentlig position i den politiske dialog med bl.a. Uddannelses- og Forskningsministeriet. Dertil kommer medlemskab af erhvervsakademiernes forskningspolitiske udvalg, Uddannelsesforum samt Uddannelsesnetværk - Erhvervshus Hovedstaden, Advisory Board - SMV Vækst og Styregruppe ATV Science and Engineering i uddannelserne.

Rektor Steen Enemark Kildesgaard uddyber valget af KEAs nye uddannelsesdirektør således: ”Eva Valcke kommer med solid ledelses- og driftserfaring fra erhvervsakademisektoren samt et indgående kendskab til KEAs organisation. Endvidere har Eva en stærk relationel profil med et stort netværk inden for uddannelsesverdenen og tilstødende områder, hvilket er et aktiv for KEA”.

Eva Valcke er født og opvokset i Belgien, og hendes uddannelsesmæssige baggrund er en Master i lingvistik og litteratur, en Advanced Master i kultur og kommunikation, samt et pædagogikum fra Leuvens katolske universitet i Belgien. Eva er 45 år og bor i Roskilde med sin mand og deres to børn.