25-årige Camilla Nissen fra Amager, der til daglig læser til bygningskonstruktør på Københavns Erhvervsakademi, er startet i praktik hos Strømberg & Sahl. Her skal hun i fem måneder prøve kræfter med arbejdet i et entreprenørfirma.

Hos Entreprenørfirmaet Strømberg & Sahl er succes lig med effektiv byggestyring og en målsætning om at udføre kvalitetsbyggeri til tiden og til konkurrencedygtige priser. Den opskrift giver virksomheden nu videre til den næste generation i branchen.

”Hos Strømberg & Sahl får jeg et større indblik i, hvordan det er at være projektleder i en entreprenørvirksomhed, og hvad det kræver. Det giver noget helt andet at få lov til at møde og samarbejde med bygherre og underentreprenører,” siger hun og fortsætter:

”Det vi lærer på studiet er ikke altid helt opdateret i forhold til erhvervslivet. For eksempel i forhold til hvordan man laver byggetegninger. Det giver mig en større sikkerhed at være i praktik og få lov til at prøve kræfter med arbejdet i virkeligheden.”

I løbet af praktikperioden skal Camilla Nissen rundt i hele virksomheden og prøve kræfter med alle aspekter fra projektledelse og kvalitetssikring til salgs- og tilbudsarbejdet.

”Jeg får lov til det hele. Jeg er med til at lave sagsdokumenter, tidsplaner og tegninger og skal være med til at kvalitetssikre byggeriet. Jeg er med ude på byggepladserne for at sikre, at reglerne overholdes og lave fotodokumentation. Desuden får jeg erfaring med byggepladsens plan for sikkerhed og sundhed, der er med til at sikre et godt arbejdsmiljø. Jeg får også indblik i arbejdet i tilbudsafdelingen og de økonomiske aspekter i byggeriet,” fortæller hun.

Camilla Nissen skal i løbet af de fem måneder være med til at udføre arbejdet fra a til z på en ny byggesag, hvor en ældre villa skal rives ned og opføres på ny.

”Der er mange bolde i luften hos Strømberg & Sahl, og det kan jeg rigtig godt lide. Jeg er sikker på, at jeg står meget stærkere efter min praktik,” siger hun.

For Strømberg & Sahl er det vigtigt at tage aktiv del i uddannelsen af næste generation: 

”Vi er nødt til at tænke på fremtiden og gøre vores til, at den næste generation bliver godt rustet til at lede større byggesager. Vi vil gerne bidrage til at uddanne de unge i branchen og sikre en høj faglighed. Det er en vigtig samfundsopgave,” siger Peter Rasmussen Lyhne, direktør i Strømberg & Sahl, og fortsætter:

”Du kan ikke læse dig til, hvad man skal kunne i vores branche. De unge kan kun lære det ved at være i branchen i praksis. Den opgave tager vi gerne på os.”