På KEA kårer vi hvert år Årets Underviser. I løbet af den kommende tid afslører vi løbende de ti nominerede. Vinderen afsløres på KEAs medarbejderdag den 12. oktober

Engagerede og hjælpsomme.

Det er ord, der går igen i indstillingerne, der har fået nomineret det samlede underviserteam på optometriuddannelsen til prisen som Årets Underviser på KEA.

Læs mere om de seks undervisere nederst i artiklen

Ordene glæder naturligvis de seks undervisere, der har været på KEA i mellem to og 14 år.

"Jeg tror, de studerende har sagt de flotte ord om os, fordi vi som team gør en stor indsats i at være der for vores studerende," siger Nadine Rosendahl, der er den senest ankomne i teamet.

"Vi kender alle de studerende på vores årgange, og har dermed også et mere personligt forhold til dem. De ved at de kan hente hjælp hos os, også når det handler om andet end specifikke faglige udfordringer. Uddannelse drejer sig ikke kun om at opbygge faglig viden. Det handler også om at udvikle sig selv og opbygge et stærkt fagligt netværk," fortsætter Nadine Rosendahl. Og hun bakkes op af kollega Kjersti K. Lindblad.

"Vi har alle styrker og svagheder som mennesker og undervisere, men samlet set udgør vi et rigtig alsidigt team, som kan hjælpe de studerende på de måder, som den enkelte studerende har brug for," siger hun.

Hvad er specielt ved jeres måde at undervise på?

"Der er meget social læring i min undervisning på KEA, og alle undervisningsformer indeholder elementer af gruppearbejde. Generelt er mit mål, at de studerende ikke får serveret svarene, men at de selv må arbejde sig til dem, siger Jonas Milo Plum og tilføjer:

"Det kan være drøjt, men de bliver dygtige og velreflekterede på den anden side," siger han, mens Martin Mogensen stemmer i:

"Jeg ved ikke, om det er specielt for mig, da vi altid påvirker hinanden i teamet. Men jeg gør meget ud af at få de studeren til at udvikle værktøjer, som de kan tage med sig ud i praktikken og efter studiet. Desuden har jeg meget fokus på at fjerne overflødig viden. Man kan sige, at jeg fokuserer undervisningen på det der er 'need to know', så de studerende har overskud til selv at finde ud af, hvad der er 'nice to know'."

En af jeres studerende har i sin indstilling skrevet følgende: "Meget engagerede undervisere, der altid er godt forberedt. Gode til at engagere de studerende i undervisning og projekter. Det er de eneste undervisere, der har formået at lære mig noget nyt i år. Jeg føler klart, at de har gjort det bedst i år." - Hvad tænker I om den udtalelse?

"Den udtalelse gør mig da helt vildt glad," siger Nadine Rosendahl. Anette Ristorp Ohlsen uddyber:

"Vi spænder bredt, både fagligt, erfaringsmæssigt og personligt, hvilket gør os helt unikke som team. Vi er blevet indstillet af dem, som vi er sammen med hver dag på KEA - og vores mål er at gøre en forskel i forbindelse med de studerendes uddannelse på KEA," forklarer hun.

Hvad betyder det for jer at blive nomineret?

"Det er jo en dejlig anerkendelse af mine dygtige kollegaer, der dagligt leverer varen og lidt til - ikke mindst en smule hjerteblod!" lyder det fra Lars Bo Delkus, mens Jonas Milo Plum sætter ord på, hvorfor det er særlig betydningsfuldt i år:

"Tidspunktet for, hvornår vi er blevet nomineret er vigtigt for mig. Jeg ser det som et skulderklap og en anerkendelse af, at vi på trods af pandemien har kunnet levere undervisning som de studerende har været tilfredse med, og at anstrengelserne det sidste år har været værdsat," slutter han.