Mange Designteknologer søger mod modebranchen, men Emma Tjørnelund valgte Ingeniørforeningen IDA - og viste både dem og sig selv, at hendes kompetencer gør en forskel for mange brancher. De er én af fem nominerede til Årets KEApraktik-pris.

Emma Tjørnelund gik væk fra den slagne vej, da hun valgte at søge praktik hos IDA. Men det gjorde ingeniørforeningens marketing-afdeling også – de havde nemlig aldrig haft praktikanter før, og slet ikke overvejet, at en Designteknolog med speciale i Marketing & Communication Design kunne være noget for dem:

”Vi havde overhovedet ikke overvejet, at Emmas uddannelse kunne bruges hos os, så det var lidt af en øjenåbner for os. Emma har bidraget med rigtig meget godt, og det har været en fornøjelse at have hende i praktik. Vi lagde stor vægt på at give hende en konkret case, hvor hun kunne bruge sine kompetencer og redskaber fra studiet. Derudover var det vigtigt for os at bidrage med en case, som ikke alene ville give hende erfaring inden for strategi og markedsføring, men som også ville tælle på hendes CV. Emma gik ind i opgaven med stort engagement og kom frem til nogle meget kreative løsningsforslag, som hun også var med til at implementere,” siger Anne Breusch, Marketingkonsulent i Ingeniørforeningen, IDA.

EmmaMange Designteknolog-studerende vælger en praktikplads inden for modebranchen, og da det samtidig var første gang, at afdelingen i Ida havde en praktikant, var Emma meget spændt på forløbet:

”Jeg fik fra start af tildelt et større projekt, som omhandlede implementeringen af en ny Employer Branding-strategi, som virksomheden igennem en længere periode havde ønsket skulle blive en realitet. Det betød, at jeg fik muligheden for at igangsætte projektet med afsæt i den faglige viden jeg kom med fra KEA. Under forløbet har jeg haft rig mulighed for at sparre med dygtige medarbejdere/kolleger, hvilket har været med til at udvikle mig på et højere fagligt plan,” siger Emma og fortsætter:

”Personligt har det styrket min motivation for at sigte højt. Det har været super fedt at opleve, at man som studerende kan komme med noget relevant viden samt en faglighed, der kan gavne virksomheden og skabe værdi. Jeg kunne bidrage med en ny og faglig viden fra studiet, som har været med til at belyse opgaverne fra en anden vinkel. I mit praktikforløb hos Ingeniørforeningen IDA har jeg fået en dyb indsigt i erhvervslivet, som bestemt har været med til at styrke min evne til at se hvordan teoretisk viden kan omdannes til værdi for en virksomhed.”

Udover Employer Branding havde Emma også fokus på, hvordan content marketing spiller en væsentlig rolle, når det kommer til implementeringen af nye tiltag. Hun udarbejdede en taktisk medieplan og arbejdede med en mediestrategi med udgangspunkt i online og SoMe, hvor hun også gjorde brug af de grafiske værktøjer fra studiet på KEA.

Juryen bed mærke i, at både hun og IDA tør vælge noget andet end flertallet, og at hun rent faktisk producerer:

”IDA og en designteknologstuderende lader måske ikke umiddelbart til at være det perfekte match – men viser sig at være det. Andre studerende kan måske blive inspireret af det, så de orienterer sig mere bredt, når de søger praktikplads, og de ikke bliver afskrækket af, at virksomheden er ’kedelig’, men i stedet fokuserer på, om opgaverne er spændende og lærerige, og om der er dygtige og engagerede kolleger, som kan bidrage til den studerendes læring.

Emma er ikke bare nogens assistent i tre måneder, men kommer i produktion, og hun har en god forståelse for, hvordan hun skaber værdi. Hun er lykkes med at se det, hun laver, blive brugt til noget. Hun er godt integreret i teamet, folk lytter og hun bliver taget alvorligt.”

Emma og IDA er én af de fem nominerede til Årets KEApraktik-pris. Vi offentliggør alle fem nominerede de kommende dage. Vinderen af Årets KEApraktik offentliggøres den 22.april. Den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik er desværre aflyst i år grundet Corona.

Juryen består af:

Hans Henrik Ter-Borch – senior project manager hos Rockwool

Lars Kruse, iværksætter og rainmaker samt forretningsudvikler hos Prolike

Asger Halberg Hansen, praktikkoordinator på KEA