Det er de færreste, der vælger at kombinere en datamatiker-uddannelse med en top-up i Produktudvikling og Teknisk Integration – det krævede faktisk en særlig tilladelse. Men for Ella Frost betyder det, at hun kan udvikle endnu bedre produkter og udleve sin kreative skabertrang.

EllaEgentlig skulle Ella Frost bare hente nogle 3D-print i KEAs Makerlab, men så faldt hendes blik på en robotarm og noget LEGO, som en flok fra uddannelsen i Produktudvikling & Teknisk Integration havde stillet op.

Ella Frosts plan var at studere videre på en af de ’naturlige’ it-overbygninger til Datamatiker-uddannelsen på KEA, men snakken med folkene fra Produktudvikling & Teknisk Integration fangede hende fuldstændig:

”Jeg har altid haft en enorm kreativ side og en stærk lyst til at skabe. Det gik op for mig, at jeg kan kombinere min datamatikerbaggrund med PTI og dermed udvikle endnu mere imponerende produkter og projekter.”

Værktøjerne til at gå fra ide til produkt

Ella katFor Ella Frost er PTI en uddannelse, hvor du kan ”lave pretty much alt”.

”De fleste mennesker har prøvet at få en god ide, men strander ved, hvordan man rent faktisk laver det. På PTI’en får du viden og redskaberne til, hvordan man får et produkt fra ide til virkelighed,” siger Ella og giver et meget aktuelt eksempel. Hun står nemlig med seks killinger i favnen, fordi hun hjælper et dyreinternat. Killingerne skal flaskefodres, men de såkaldte nipples, som bruges til sutteflaskerne, er ikke optimale, til gengæld er de dyre.

”Jeg vil gerne udvikle og lave nogle bedre nipples i silikone, og på PTI får jeg viden og erfaring om alle faserne fra produktion til marked,” siger Ella Frost, som arbejdede i England for computerspilsproducenten Ubisoft, inden hun søgte ind på Datamatiker på KEA.

Trækvogn på solceller

Hun drømmer også om at lave en trækvogn med motor, som kan tracke dig, så du ikke behøver trække den selv. Og som kører på solceller, så den kan lade i solen, mens man sidder og nyder sin picnic i parken eller på stranden.

”Den skal fx også kunne registrere, hvis den kører ned ad bakke, så den kan bremse farten, og alt det kræver programmering,” siger Ella Frost som et eksempel på, hvor hendes baggrund som datamatiker giver rigtig god mening.

”Når du kombinerer de to, kan man lave nogle ret vilde ting. Og det er i virkeligheden ikke så langt fra hinanden – som datamatiker udvikler du jo også produkter, de er bare digitale, fx apps og systemer, så vi kender jo til processen med at udvikle.”

It der gør en forskel

At beskæftige sig med IT er større og mere end bare at kode. Det handler også om, hvordan man kan bruge teknologi til at løse konkrete problemer og skabe værdi.

”Mit drømmejob er et, hvor jeg kan kombinere det kreative med udvikling af produkter. Det kan i princippet være hvilken som helst branche, men jeg vil rigtig gerne udvikle og fremstille noget, der hjælper dyr eller mennesker.”

Datamatiker er ikke direkte adgangsgivende til top-up’en i Produktudvikling & Teknisk Integration, men Ella Frost søgte om IKV – individuel konkret vurdering – og blev efter en samtale godkendt til at blive optaget.

Kunne det være noget for dig? Læs mere om Produktudvikling & Teknisk Integration her og Datamatiker her