Studerende fra Smykker, Teknologi og Business har skabt vidt forskellige smykker som udover at være smukke også gør brug af ny teknologi såsom fleksibel biobaseret nano og transparent 3D printet elektronik med det formål at bringe mennesker tættere sammen.

Echo ligner en gammeldags medaljon og er endda udsmykket med en perle – indbegrebet af ’klassisk’. Men den poetiske medaljon gemmer ikke blot på et enkelt foto, den har en indbygget projektor og alle dine mest skattede digitale billeder og videoer.

Medaljonen er udstyret med motherboard, mikrofon, bluetooth, batteri og projektor, så du med en enkelt berøring af perlen kan starte et slideshow eller dobbeltklikke dig gennem minder og dele dem med menneskerne omkring dig.

Medaljonen er ét ud af syv eksempler på digitale smykker, også kaldet wearables, som kan opleves 31.maj, når studerende fra Smykker, Teknologi og Business viser resultaterne af deres samarbejde med Teknologisk Institut og studerende fra KEAs tekniske uddannelser.

I år er de studerende blevet opfordret til at tage udgangspunkt i, hvordan de digitale smykker kan få folk til at interagere i den virkelige verden og fremme det analoge møde.

Skærmbillede 2022 04 06 kl. 14.32.07Og netop interaktionen og oplevelser sammen med andre er kernen i Vibe, som samtidig giver mulighed for kommercialisering i form af branding af virksomheder.

Vibe er din ven, hvis du gerne vil ryste posen og (gen)opdage byen. Et armbånd, du kan give tilladelse til at tracke din lokation, og når du er indenfor 20 meter af en attraktion, som kunne være interessant for dig, vibrerer det. Armbåndet er forbundet til din telefon, hvor Vibe-app’en giver dig alle deltaljer om attraktionen.

Du kan også dele dine egne bedste tips og til gengæld modtage tre tips fra andre brugere med samme interesser som dig, hvis du hellere vil planlægge, hvad du skal.

Skærmbillede 2022 04 06 kl. 21.57.39Konceptet Trace bringer dig ikke nødvendigvis tættere på andre mennesker, men tættere på dine ting.

Trace er en ring, som vibrerer, hvis dine mest skattede ejendele kommer udenfor en radius, du selv har indstillet.

Du sætter små Trace patches på de ejendele, du ikke vil miste og indstiller derefter dine personlige præferencer for, hvornår og hvordan du vil alarmeres via ringen. Et kort på mobilens app viser, hvor tingene befinder sig.

På udstillingen 'JEWELLERY OF TOMORROW' den 31. maj kan du møde alle syv grupper og se de digitale smykker. Det er fra kl. 17-19 i kantinen på KEA Guldbergsgade.

Udstillingen har fokus på 6. semesters Wearable Smykker, men man kan også opleve 2. semester og deres Reinterpretation projekter samt 4. semesters Jewellery for change projekter.