Efter veloverstået deltagelse på Designers Nest under modeugen, starter to KEA-studerende et kollektiv med vægt på bæredygtige designmetoder.

Tyre Loe og Tibbe Smith har hver deres brand – og det skal de blive ved med. Men hvorfor slås med de samme tidskrævende udfordringer hver for sig, når man kan slå kræfterne sammen, og måske endda blive klogere?

”Vi starter et kollektiv, hvor vi videndeler, hjælper hinanden og ikke mindst eksperimenterer med bæredygtige designmetoder. Vi skal fortsat designe individuelt, men alt det udenom gør vi i fællesskab,” siger Tibbe Smith om virksomheden, der hedder SAMAN // ISSHO.

De to har sammen med Anne Werner (også fra KEA) netop deltaget i Designers Nest under Copenhagen Fashion Week.

Vinderen blev finske Rolf Ekroth, men det gjorde hverken oplevelsen mindre eller mindre værd for Tibbe Smith:

”Det var virkelig fedt og sjovt, men også nervepirrende og specielt. Vi stod ude bagved, da showet var i gang, så vi oplevede ikke det klimaks, vi har arbejdet op mod. Pludselig var det overstået, og så pakkede vi sammen og tog hjem,” siger Tibbe Smith.

Inden selve showet havde alle deltagerne fået fem minutter til at præsentere deres kollektion for dommerne, der bestod af redaktør Chris Pedersen, moderedaktør for italiensk Vogue Sara Maino, designer Henrik Vibskov, designer Leyla Piedayesh fra Lala Berlin samt Guillaume de Piedoue fra eyesontalents

”Selvfølgelig ville jeg gerne vinde, men oprigtigt talt havde jeg ikke regnet med det. Ud af de 30 deltagere var der kun to, som jeg ikke synes var så stærke - resten var virkelig flotte kollektioner,” siger Tibbe Smith.