På KEA kårer vi hvert år Årets Underviser. I løbet af den kommende tid afslører vi løbende de ni nominerede. Vinderen afsløres på KEAs medarbejderdag den 18. august.

Underviser team'et på Design og Business (Speciale: Communication Design & Media ) uddannelsen er nomineret til titlen som Årets Underviser(Team) på KEA. 

Læs mere om de 4 undervisere nederst i artiklen

Hvad er specielt ved jeres måde at undervise på?

"De studerende skal selvfølgelig have praktisk sans og benene solidt placeret på jorden, når de arbejder med realproblemer – men vi har på KEA en unik mulighed for at tilbyde noget, som er guld værd, hvis man vil de solide og ordentlige løsninger, som er ægte innovative: Tid og rum til at overveje en ekstra gang, hvorvidt ens løsning står mål med afsenderens intention og modtagerens behov.

Vi går derfor op i, at de studerende ikke falder for konventionerne og kører på autopilot. Konkurrencen på markedet har brug for det – og det har planeten også. Så vi er specielle i og med, at vi forventer, at de studerende kender fortiden: De gængse metoder og teorier, og at de kan stå på skuldre af giganter. Men vi forventer også, at de kritisk og med selvtilliden til at tænke nyt, gør det bedre end dem, der kom før dem. Det kræver meget af dem – men det tænder dem også til at have sig selv med."

"Og som team er vi jo også meget forskellige – i og med vi interesserer os for en række ting, som ofte lidt tilfældigt havner i undervisningen. Rasmus spiller for eksempel i et black metal band, og inden for den genre bruger man ret outrerede logoer, som kan bruges til at snakke om niche æstetik og visuelle virkemidler over for en afgrænset målgruppe. Som tech-og-spil nørd udsætter Charlie de studerende for alverdens eksperimenter med digitale læringsplatforme og spilelementer. Stines erfaringer med ekstreme designformater inspirerer de studerende til at tænke så langt ud af boksen, at boksen forsvinder bag horisonten. Og Trine? Trine har 16 års erfaring fra magasinbranchen, bevares, men hun har også et lille landbrug ved siden af."

En af jeres studerende har i sin indstilling skrevet følgende: "Communication Design-teamet fortjener prisen, fordi de brænder for det, de underviser i, og i dén grad gør sig umage for at videreformidle det på en forståelig og inspirerende måde. Gennem forskellige, konkrete eksempler formår de at videreformidle abstrakte og uhåndgribelige termer på forståelig vis. Samtidig stiller de spørgsmål til os studerende, for at igangsætte en debat og få os til at forholde os kritisk til de emner, vi arbejder med i undervisningen." - Hvad tænker I om den udtalelse?

"Vi er meget ambitiøse på vores studerendes vegne, og derfor er vi glade, når det giver genlyd hos dem.
Det er altid spændende at arbejde sammen med studerende, som er motiverede og engagerede, for det skaber et rum, hvor vi alle sammen kan lære noget nyt.

I sidste ende handler undervisning ikke om at pleje sit ego som formidler, men om at trække på de studerendes drivkraft og deres vilje til at skabe forandring i verdenen. Derfor fokuserer vi meget på at skabe dialog omkring, hvad god kommunikation betyder for dem – og hvordan de selv kan sætte aftryk på det omkringliggende samfund.

Det kræver sit for en studerende at være selvstændigt sikker i sine individuelle professionelle bedømmelser især i en kontekst, som altid ender i en eksamen og en bedømmelse, der kan være skræmmende. Vi prøver at få dem til at glemme det i små lommer af tid – for det er dér, de faktisk kommer op med de designs, der batter" 

Hvad betyder det for jer at blive nomineret?

"Vi har et godt sammenhold på teamet, og lærer meget af hinandens undervisningstilgange. Derfor er det især dejligt, at vi er blevet nomineret som team, da vores styrke netop er, at vi hver især byder ind med forskellige grene af kommunikationsfaget, der tilsammen danner en helhed. Kommunikationsdesign er et enormt felt, og man kan sige, vi hver især bringer 100 pixels til billedet, så nuancerne står klarere frem." slutter Team Design.