Et instrumentbræt til en el-bil og hverdagen hos European Space Agency er noget af det juryen har haft fornøjelsen af at vurdere hos de fem nominerede.

Igen i år er det tydeligt, at praktikken er super givende - både fagligt og personligt. Og virksomhederne får mindst ligeså meget værdi som de studerende.

Her kan du læse mere om de nominerede, deres virksomhed og juryens kommentarer. De nominerede til at vinde Årets KEApraktik er i vilkårlig rækkefølge:

IMG 8637Sergiu Ioan Gheorghe, som læser Multi Media Design & Communication har været i praktik på European Space Agency. Juryen bed mærke i, at han har fået lov at prøve mange ting af – han har blandt andet designet deres e-learning, lavet logo og video og så har European Space Agency sørget for, at den sociale oplevelse er helt i top med et stærkt sammenhold mellem praktikanterne fra hele verden.

”Hans entusiasme er smittende – han er tydeligt passioneret. Derudover er det fedt, at han har søgt til udlandet og han udviser en stor modenhed i forhold til, hvad det giver. Han har forstået at få en oplevelse ud af det, og han er reflekteret omkring opholdet,” sagde juryen om Sergiu som er fra Rumænien og altså læser på KEA og netop nu opholder sig i Køln på European Space Agency.

Her er Mathhew Day, Instructional System Designer Space Training Team, ret begejstret for nomineringen:

“Wow, hvilken ære! I løbet af de seneste fem år har jeg ansat og superviseret over 40 praktikanter. De producerer værdifuldt arbejde der understøttet Europas astronauter. Mange har siden gjort det rigtig godt. Denne pris ville være en tillidserklæring til alle dem, og hvad de gør.”

Om Sergiu siger han:

“Jeg vidste med det samme, at Sergiu var den rigtige person til mediepraktikken på European Astronaut Center (EAC). Han havde en modenhed, der oversteg hans alder, og jeg var imponeret over hans kreativitet og tekniske færdigheder. Han forstår, hvad jeg vil have fra et kunstnerisk / projektmæssigt synspunkt, og han er i stand til at oversætte denne vision til virkelighed, og har været i stand til at producere nogle fremragende designs til vores læringsportal (Moodle) og E-Learning design skabeloner. Vi behandler vores praktikanter på samme måde som enhver medarbejder, og hvis de har evnerne, får de en høj grad af autonomi i deres projekter. Sergiu har grebet denne mulighed med begge hænder.”

SASKIA WILSONSaskia Wilson, der læser design, Technology and Business, har været I praktik hos start up-virksomheden True Gum.

”Det er helt vildt fedt, at en start up har taget en praktikant og ikke mindst formået at give hende noget, uddanne hende og gjort et meget stort arbejde for at integrere hende i virksomheden. Problemet med start ups kan være, at det tangerer udnyttelse, eller at de simpelthen ikke har hverken ressourcer eller en etableret kultur, der kan give praktikanten et ordentlig udbytte. Sådan forholder det sig ikke med True Gum. De har gjort et flot arbejde især for så lille en virksomhed,” lød det fra juryen, som i år består af Louise Stenbjerre – udviklingsdirektør på Børsen, Hans Henrik Ter-Borch – senior project manager hos Rockwool, Frederikke Schmidt – grundlægger af Roccamore og Mikkel Jespersen CEO i 1508.

”Saskia har virkelig brugt sin palette og i mange forskellige opgaver blandt andet et redesign af emballegen. Hun har skabt værdi og udviser stor forretningsforståelse.”

LOUISE SCHMIDTLouise Schmidt, der læser Optometri, har været i praktik hos Cornelius K, hvor hun med juryens ord fik lov at være meget med og blev brugt til mange forskellige opgaver.

”Det er super flot af så lille en virksomhed at invitere hende med på to udlandsrejser. Hvad angår Louise, så får hun med sit engagement og personlighed vendt dem fra faktisk ikke at ville have en praktikant til at tage hende ind og være meget begejstrede for den beslutning. Hun er vokset både fagligt og som menneske.”

 

 

DANIEL PLESSDaniel Pless læser til Energiteknolog og har været i praktik hos Tyréns A/S og han begejstrerede juryen ved at have opstillet syv læringsmål, som han ville nå i løbet af praktikopholdet.

”Han forventer ikke at virksomheden skal sørge for det, men tager ansvaret på sig. Omvendt tilbyder Tyréns mentorer, han har hele tiden haft nogen at gå til, og det er et super professionelt værtsskab virksomheden har vist. Han har både fået lov at være meget rundt og udviser brede evner samtidig med, at han har fået lov at være med i et stort projekt og lavet nogle meget specifikke programmeringer i beregningen af varmetab. Det han har bidraget med er blevet taget i anvendelse. Derudover er han vokset og står personligt stærkere efter sit ophold.”

Afdelingsleder hos Tyréns Turgay Keskin siger:

”Daniel har skabt stor værdi for Tyréns gennem hans arbejde, hvor han har løftet udfordrende opgaver – men også hans bidrag til fællesskabet. Daniel fortsætter hos Tyréns som studentermedhjælper. Han har desuden været med til at huske os på, hvorfor det er så vigtigt at give disse yngre folk en chance for at følge med i hverdagen hos en rådgivende ingeniørvirksomhed. Han er fuld af energi og kommer med et helt åbent sind. Han er ikke låst fast i alle mulige begrænsninger og dikteringer.”

MIKKEL GRENAA LARSENMikkel Grenaa Larsen, der læser til Automationsteknolog, har været i praktik hos Vestergaard Company.

Han begejstrede juryen med sine ærlige og personlige reflektioner, og den udvikling han har gennemgået.

”Vestergaard har udvist overskud til at udvikle ham - han er blevet coachet til løsninger, han har ikke fået dem serveret. Det er et kæmpe firma og alligevel får han lov til blandt andet at designe og udvikle et instrumentbræt til en ny elbil. Hvilket han nailer. Det er ret sejt.”  

På KEAs Facebookside kan du se videoer med hver af de fem nominerede og deres praktikvirksomhed.

Vinderen af Årets KEApraktik offentliggøres den 1.maj og går videre til den nationale konkurrence Årets Erhvervsakademipraktik, som afholdes i Børsen i København den 28.maj.

Juryen består af

Louise Stenbjerre – udviklingsdirektør på Børsen

Hans Henrik Ter-Borch – senior project manager hos Rockwool

Frederikke Schmidt – grundlægger af Roccamore

Mikkel Jespersen CEO i 1508.