Der var overvældende mange, der søgte ind, da uddannelsen blev grundlagt for to år siden, nogen sprang hurtigt fra, men nu er det første hold færdige. Og de fleste har allerede fået job.

Det er en populær flok, der dimitterer i morgen fredag på Københavns Erhvervsakademi, og det forstår man godt, for byggekoordinatorerne skal være med til at sikre, at danske byggerier bliver af en endnu højere kvalitet og færdige til tiden.

”Det er sjældent, man ser en ny uddannelse komme så godt fra start. Og det viser, at der er andre end os, der synes, det var rigtigt at oprette den,” siger Henriette Hall-Andersen, programchef på KEA Byg.

Dansk Byggeri finder det super positivt, at branchen har taget så godt imod de nye byggekoordinatorer:

”Byggekoordinatorerne kan løfte kompetencerne generelt og optimere den måde, vi bygger på. Vi får nogle virksomheder, som bliver bedre til at styre deres processer, og som leverer byggerier af høj kvalitet leveret til tiden. Altså en mere effektiv og professionel byggebranche, som også reflekterer over energi og bæredygtighed,” siger Louise Pihl, underdirektør i Dansk Byggeri.

Branchen er igen på vej op, så der er hårdt brug for de nye byggekoordinatorer:

”Den krise, byggeriet har været igennem, har gjort virksomhederne mere opmærksomme på, hvor vigtigt det er for bundlinjen at have medarbejdere, som også kan lede og koordinere,” siger programchef på KEA Byg, Henriette Hall-Andersen.

For yderligere information og kommentarer kontakt programchef på KEA Byg, Henriette Hall-Andersen på 51 27 47 46.

Dimissionen finder sted kl.13 i festsalen på Prinsesse Charlottesgade, Nørrebro.