Efter at have dystet mod syv andre praktiksteder løb Danske Bank og praktikant Julie Højland med hovedprisen ved et stort event i Børsen i København i dag. 

150 gæster var samlet hos Dansk Erhverv i den historiske børssal i København, da det tirsdag eftermiddag blev afgjort, hvilken af landets mange virksomheder, der har givet deres praktikant det bedste forløb.

Der blev givet tre priser: Prisen Årets Erhvervsakademipraktik gik til DANSKE BANK i Kolding, Publikumsprisen gik til marketingbureauet SKJOLDBY & CO. i Roskilde, og RAMBØLL MANAGEMENT CONSULTING i Aarhus fik Juryens Specialpris.

I månederne op til finaledagen havde 317 praktikanter fra landets otte erhvervsakademier indstillet deres praktiksteder til konkurrencen. Hvert akademi kårede en lokal vinder, som dystede i finalen i Børsen i dag. 

Michael Rugaard, sekretariatschef i DANSKE ERHVERVSAKADEMIER, fortæller, at prisen er et vigtigt skulderklap til erhvervslivet, der tager mere end 9.000 praktikanter fra erhvervsakademierne hvert år.

”Med Årets Erhvervsakademipraktik hylder vi noget af det mest centrale ved erhvervsakademiernes uddannelser, nemlig det praksisnære. Det er et adelsmærke for vores studerende, at de allerede kender virksomhederne, når de starter i deres første job. De kan ’hit the ground running’, og det er unikt i den videregående uddannelsessektor,” forklarer Michael Rugaard.

Praktik fører til job

Og det er ikke ligegyldigt, hvilket praktiksted de studerende vælger, for opholdet kan ende med at blive adgangsbilletten til det første job. Faktisk fører ca. hver fjerde praktikophold til en fastansættelse, estimerer Danske Erhvervsakademier.

”Virksomhederne er meget glade for vores praktikanter, og nogle står i kø for at få dem. Derfor lægger de sig virkelig i selen for, at praktikopholdene skal være givende og en god oplevelse for alle. Det engagement vil vi gerne anerkende,” siger sekretariatschef Michael Rugaard.

Med til at overrække priserne var dommer i tv-programmet LØVENS HULE Mia Wagner og direktør ERICK THÜRMER fra THÜRMER TOOLS i Gilleleje, der i øvrigt havde 3d-printet statuetterne ud fra gamle flasker fra det indiske ocean.

Dommerpanelet bestod af:

Finalisterne: