Den foldbare elcykel Mate har rundet en omsætning på tre millioner kroner på mindre end to uger, er solgt i 42 lande og har kurs mod at slå alle danske crowdfunding-rekorder.

Christian Adel Michael er en glad dreng. Alene i går omsatte Mate Bike for 61.000 dollars. Det er vildt, og det hele startede i KEAs Accelerator-program, som er sat i verden for at støtte entreprenante KEA-studerende:

”Acceleratoren var det, der startede mine iværksætter-eventyr. Vores underviser Tim Vang motiverede mig til at rykke på det hele fra ide til koncept. Vi pitchede og fik opgaver hver uge – tjek det her, ring til dem her, test det her. Acceleratoren var mit startskud,” siger Christian Adel Micahel, som på det tidspunkt læste marketing på den internationale linje af designteknologen.

”Jeg startede først et andet firma, som gik konkurs. Jeg lavede nogle fejl, men det gav erfaringer, som er guld værd nu.”

El-cykler kan godt have et imageproblem især blandt unge, fordi de opfattes som store, tunge og lidt un-cool. Christian og hans søster Julie Kronstrøm Carton ville skabe en cykel, der ændrede alt dette. Og så blev MATE eBike født.

Med en 30 dage crowdfunding kampagne håbede de at skaffe penge nok til at starte deres første produktion. Og det er lykkes i en grad, så det nærmer sig Danmarksrekord. Prisen er 599 dollars, og det tilbud har folk fra mere end 42 lande benyttet sig af.

I Danmark cykler alle, men sådan er det ikke nødvendigvis i resten af verden. Så søskendeparret satte sig for at udvikle en cykel, der ville tilskynde folk over hele verden til faktisk at hoppe på cyklen. MATE cyklen er udstyret med enten en 250W eller 350W elektrisk motor, som gør det nemt at cykle lange afstande og op ad bakker en leg. Batteriet er behændigt skjult i rammen og har et 3 trins folde-system, som gør det nemt at folde den og tage den med.

Det er måske ikke så relevant i Danmark, men ude i verden, hvor tyverier er endnu mere udbredte er det godt at kunne tage cyklen med ind – og uden at den fylder ret meget.

Og det har også givet genlyd ude i den store verden.

The USB Port har MateBike på deres Top 5 over "trending tech projects on crowdfunding sites that have the potential to improve or change our lives".

Du kan købe cyklen med 70 procents rabat for mellem 599 $ - 749 $ USD, afhængigt af model.

Se mere på indiegogo.

#matebike