Hvordan finder man det lille loppemarked, Torsdagsmiddagen eller den improviserede koncert? Ikke på de store Visit-sider. Så Jarl og Frederik skabte en software, der åbenbarer de danske byer

De historiske monumenter ligger der og har gjort det i tusind år. Og de store events bliver annonceret med plakater og reklamer. Men alt det lokale, improviserede og knap så store – alt det man virkelig gerne vil opleve som turist – går under radaren i de fleste danske byer.

De store Visit-sider koncentrerer sig om de etablerede turist attraktioner, men går ikke i dybden med de lokale informationer, der gør det muligt for turister at finde de små finurligheder og enestående oplevelser.

For fastboende lokale kan det også være sin sag at finde ud af, hvad der foregår i lokalsamfundet. Ofte er det bagefter, man opdager, at der var udsalg hos keramikeren, fællesspisning eller intimkoncert.

Og hvor ligger de gode gårdsalg? Og den lille cafe?

”Kort sagt handler vores software om at aktivere lokalsamfund til at gå digitalt, og på den måde tiltrække flere turister og give dem bedre oplevelser. Vores software adskiller sig på den måde, at Visit-konceptet går meget bredt og omfavner kun de store begivenheder i Danmark. Vi går i dybden med de lokale informationer,” siger Jarl Eriksen og Frederik Lindberg, der læser til henholdsvis Datamatiker og Business Economics & It på KEA.

Når lokalsamfund som Hornbæk typisk hører under "VisitNordsjælland" eller lignende sider, er det fordi det er for krævende selv at drive det.  Men Visit fokuserer kun på at formidle det brede aktivitetsoverblik i regionen med de store aktiviteter.
Det betyder, at Hornbæks lokale informationer og de små unikke aktiviteter sjældent bringes videre til turisten. 
”Vores software sørger for, at de ikke skal tænke på andet end at indtaste de ting, der foregår. De har ikke byrden af at skulle vedligeholde eller opdatere et system. Samtidigt kan de få ekstra funktioner, der gør det nemmere for turister at få historierne.”

Civitas som softwaren hedder folder det lokale ud i alle detaljer, men for de to studerende er der samtidig tale om et forretningskoncept, der kan skaleres nationalt og internationalt.

I første omgang har de lanceret deres service i Hornbæk på via HORNBAEK.DK 

12920489 1308992395783190 2089169130470599508 n35330501 10211274895259688 4570483134436474880 n