Da Julie Wester skulle lancere sit design The Bikehook valgte hun at gøre det på Kickstarter. Og det var en god ide, for på verdens største crowdfunding-platform blev så imponerede, at de udvalgte hende til ’Staff Pick’

Ideen til Bikehook udsprang af behovet for at kunne opbevare sin cykel indendørs. Ikke, at der ikke er allerede findes løsninger - problemet er bare, at de enten kun praktiske eller kun ser godt ud. Og hvem siger, at de to ikke kan kombineres, tænkte Julie G. Wester, der sammen med sin far har designet cykelophænget:

”Vi ville hverken gå på kompromis med æstetik eller brugervenlighed og holdbarhed. Efter vi havde skabt prototypen, var vi så tilfredse med resultatet, at vi besluttede at forsøge at crowdfunde projektet og give verden en chance for at drage fordel af vores lille opfindelse, ”siger Julie Grundtvig Wester, der læser e-design på KEA og har arbejdet på sin Kickstarter-kampagne i valgfaget 'E for entreprenør'.

De valgte verdens største crowdfunding hjemmeside, Kickstarter.com, som netop har åbnet op for skandinaviske projekter, og dermed muligheden for at nå ud til et globalt publikum.

Imponerede giganten

Kom efter hun havde lagt projektet op på platformen, blev hun blevet kontaktet af Kickstarter, der fortalte, at Bikehook var udvalgt til ‘Staff Pick’ – hvilket, udover at være en stor ære, også indebærer, at deres projekt bliver fremhævet over millioner af andre projekter på Kickstarter.

Selve ideen bag Crowdfunding er, at folk donerer et valgfrit beløb, til en ide de synes er interessant og gerne vil se ført ud i livet. På den måde kan idémagere opnå finansiering til at realisere deres projekter – og samtidig validere overfor eventuelle eksterne investorer, at der er et kundegrundlag, som er villige til at betale for produktet.

The Bikehook, eller ’cykelkrogen’ på dansk, er et designobjekt, der giver folk mulighed for at opbevare deres cykel indendørs på en praktisk og dekorativ måde. Og som navnet Grundtvig & Datter antyder, består virksomheden af Julie Wester og hendes far, som er stor cykelentusiast og har en samling på mere end 50 af slagsen.

Se mere her