Natacha blev tilbudt job, allerede mens hun var i praktik. Som byggekoordinator har hun mulighed for at udleve sin interesse for bæredygtigt byggeri og arbejdsmiljø. Og sikre den koordinering og kommunikation som er så afgørende i et byggeri.

”Hvis man vil, kan man komme virkelig langt med den her uddannelse,” siger Natacha Nielsen, som lige om lidt skal til sin sidste eksamen på Byggekoordinatoruddannelsen.

”Den er super relevant for byggebranchen, fordi vi lærer så meget om ledelse, kommunikation, bæredygtigt byggeri, arbejdsmiljø og byggejura.”

Og det er ikke bare flotte ord og hensigtserklæringer – det er helt konkret værdi for virksomhederne.

Skærmbillede 2022 06 08 kl. 14.06.56”Jeg har fx den nyeste viden om lovgivningen og kunne gøre min praktikvirksomhed opmærksom på en ny lovændring, som de ikke kendte til. Ligesom jeg har igangsat en ny måde at håndtere dokumenter på, som har halveret arbejdstiden. Og det er typisk for det, vi kan: vi kan optimere og finde løsninger, der gør arbejdet hurtigere, nemmere og mere bæredygtigt,” siger Natacha Nielsen, som oprindeligt er uddannet tømrer og netop er blevet fastansat i byggefirmaet Elindco, som har 200 ansatte.

Kommunikation er altafgørende

Magnus Henriques er tidligere muremester og nu CEO i det bæredygtige byggemarked Havnens hænder, og for ham er der ingen tvivl om, hvad det er byggekoordinatorerne kan: Kommunikation og ledelse.

Magnus Henriques”Byggeri er enormt komplekst og har mange interessenter og forskellige lag og led af beslutninger. Og hvis der ikke er nogen, der koordinerer indsatserne, så ender det bare med, at alle render rundt og slår hinanden i hovederne. Vigtigheden af at kunne kommunikere og gå ud fra et møde og alle ved, hvad man har aftalt, kan lyde banalt, men det er på ingen måde banalt i byggebranchen.”

Man kan simpelthen undgå en masse fejl, mangler og slåskampe, siger Magnus Henriques og uddyber:

”Et byggeri skal holdes stramt, og her spiller kommunikationen en kæmpe rolle i forhold til at planlægge ordentligt, og at folk forstår hinanden i de forskelige led. Alle synes, de andre er nogle idioter, men der er forklaringer på alle udfordringer i alle fag. Og det får man øjnene op for med uddannelsen og ikke mindst redskaberne til at skabe forståelsen.”

Vigtige værktøjer for selvstændige

Ledelse og kommunikation fylder mere på byggekoordinatoruddannelsen end de andre byggeuddannelser, og det var præcis derfor, Magnus Henriques valgte den i sin tid. I dag er han CEO i det bæredygtige byggemarked Havnens Hænder. Det er noget andet end en byggeplads eller en entreprenør, men han bruger stadig kompetencerne fra uddannelsen hver dag.

”Der er enormt meget koordinering, logistik og planlægning i at skabe en forretning som vores. Og jeg skal kommunikere med alt fra producenter af vores bæredygtige produkter til fragtfolk, arkitekter og almindelige forbrugere – og ikke mindst sørge for, at folk ved, vi findes. Det kræver god kommunikation og koordinering.”

Jeg kan noget, som mine kolleger på byggepladsen ikke kan

 

Natacha Nielsen kan varmt anbefale byggekoordinatoruddannelsen - ”også til dem, der overvejer at blive selvstændige”. Og det på trods af, at den første tid var kaotisk.

”Vores årgang var ret uheldige på grund af Corona og en af vores undervisere blev sygemeldt. Men jeg er glad for, at jeg hang i, for det er en fed uddannelse, og jeg kan se, at jeg kan noget, som mine kolleger på byggepladsen ikke kan. Og de nye undervisere er simpelthen så dygtige,” siger Natacha Nielsen og nævner blandt andre Rados:

”Jeg har aldrig oplevet en lærer, som har fanget og imponeret mig så meget. Vi har fået en enorm viden fra underviserne – ikke mindst fordi de selv kommer fra byggebranchen, hvilket er meget lærerigt,” siger Natacha Nielsen.

Du kan læse mere om byggekoordinator-uddannelsen her. Der er ansøgningsfrist 5.juli.