CBS mangler et studenterhus, hvor de kan møde såvel virksomheder som hinanden – formelt og uformelt. Og det har et hold bygningskonstruktørstuderende fra KEA hjulpet dem med.

CBS Student and Innovation House skal være en helt ny type studenter- og innovationshus i Danmark. Et hus som skaber rum for fordybelse og fornyelse, og som ikke sætter grænser for idéer og iværksætteri. Kort fortalt; et hus, som inviterer samfundet ind i de studerendes hverdag, og de studerendes gode idéer ud i virkeligheden.

De studerende på 5. semester Facilities Management samt arkitektprojektering har haft 10 uger til at løse opgaven, som både indeholder et oplæg til, hvordan det skal se ud, konceptudvikling, tegninger, skitser og ikke mindst økonomien bag projektet.

Projektet viser, at de studerende kan arbejde med praksisbaserede løsninger på en konkret problemstilling.

”Samarbejdet med de studerende fra KEA illustrerer meget godt, hvad hele dette projekt går ud på: at bygge bro mellem unge virkelystne studerendes viden, læring, ideer og innovationskraft,” siger Andreas Kristian Gjede, Member Board of Directors CBS.

Igennem et virkelighedsnært læringsforløb, på tværs af interesser og uddannelser, har de studerende udviklet bæredygtige løsningsforslag og ideer til ombygningen af Howitzvej 30, det kommende Student & Innovation House.

”Det har været fedt at opleve det gå-på-mod, de studerende har udvist, og ikke mindst se og høre de mange interessante og udfordrende løsningforslag. Det har uden tvivl været med til at pirre til vores nysgerrighed og inspireret os til det videre arbejde med CBS Student & Innovation House,” siger Andreas Kristian Gjede.

Og der er ingen tvivl om, at de studerende også har fået en masse ud af at arbejde på projektet:

"At arbejde med et værdiskabende projekt, giver de studerende et drive til at fordybe sig," siger Mattias Straub, der har stået for facilitere processen.