GreCo Union står for Green Construction og er navnet på gruppen af internationale bygningskonstruktør-studerende, som vil søsætte en række bæredygtige tiltag.

KEAs motto lyder ’Du skal ikke bare vide – du skal også kunne’. Det har en gruppe studerende fra Architectural Technology & Construction Management (den internationale bygningskonstruktør uddannelse på KEA) taget til sig – og tilføjet handlekraft.

”I GreCo Union fokuserer vi på at skabe vores egen bæredygtige fremtid, og derfor handler vi nu. Vi vil motivere vores medstuderende til en bæredygtig tankegang på studiet, da det er essentielt at implementere i den industri, vi er på vej ind i. Vi vil gerne implementere endnu mere viden om bæredygtige byggeløsninger, for vi er branchens næste generation,” lyder det fra GreCo, der drives af et netværk af dedikerede KEA-frivillige, der er dybt engagerede i at implementere flere bæredygtige aspekter i uddannelsen og udvide den faglige horisont hos de studerende. Helt på linje med KEAs nye strategi for de næste fire år, som har bæredygtighed som det centrale omdrejningspunkt.

”Vi er en studenterforening, der skaber indhold om Green Construction.”

Et af de initiativer foreningen planlægger er GreCo-sessioner, hvor foreningen arrangerer foredrag om et specifikt emne, der er relateret til bæredygtig konstruktion, med relevante personer fra branchen. Ikke ulig BIM-cafe’s arrangementer, som også er arrangeret af studerende på KEA Byg.

”På sigt kunne vi godt ønske os, at nogle af vores GreCo Sessions blev obligatoriske for alle studerende fx i form af en heldags workshop med eksterne forelæsere. Ydereligere overvejer vi at søge funding til at lave udflugter til bæredygtige messer og lignende,” lyder det fra grundlæggerne Yuri, Martine, Sophie, Arnpor og August, som håber, at GreCo fortsætter når de engang er færdige med deres uddannelse.

Der er også planen, at der skal skrives et GreCo-nyhedsbrev, men lige pt. er FORENINGENS LINKEDIN-GRUPPE den primære platform. 

Anne Carlsen Dam, Arkitekt maa, DGNB konsulent og underviser på KEA, er begejstret for de studerendes tiltag. Hun er selv optaget af bæredygtighed og sidder også i den udviklingsgruppe på KEA Byg, som de seneste to år har arbejdet på netop mere bæredygtighed på uddannelsen:

web 02”Fjerde semester er dedikeret til bæredygtighed, hvor emnet bliver angrebet fra alle vinkler - træbyggeri, livstidsanalyser, totaløkonomi etc. På sigt skal bæredygtighed implementeres målrettet på alle semestre i tråd med KEAs strategi, som har bæredygtighed som primært fokus.”

Anne Carlsen Dam er dog også bevidst om den virkelighed, som de studerende kommer ud i, og som på trods af mange ord og gode hensigter er en tung skude at vende:

”Som erhvervsakademi befinder vi os i skismaet mellem at gå forrest og uddanne til markedet, som trods strømninger stadig er utroligt konservativt. Det kræver en omstilling af tanker, kompetencer og dermed uddannelse. Det er fantastisk at mærke medvind til denne agenda fra alle kanter. De unge har lært om bæredygtighed allerede i folkeskolen, de studerende efterspørger det og det kommer til at blive fremtiden i branchen.”