Nørrebro er vibrerende, men området omkring Stengade og Baggesensgade er en død zone, som trænger til fornyelse. Det har studerende på professionsretningen Arkitektprojektering på KEA givet deres bud på.

Beliggenheden bag søerne og lige op ad Nørrebrogade er sublim, men i dag opleves Stengade som en barriere i kvarteret med tværgående trafik, en trist parkeringsplads og forsømt indretning. I dag er området i høj grad præget af bygninger med et monotont udtryk, hvor vigtige passager gennem området er usynlige og dele af opholdsarealerne fremstår ubrugte.

De studerende fik til opgave at skitsere og planlægge en bebyggelse af grunden, som kan ændre på det.

Gruppen Plan Arkitekter har skabt ’Broen’ - en kombination af to smukke bygninger med fælles arkitektoniske træk – ikke mindst grønne facader.

Broen består af to bygninger på hver seks etager samt fuldautomatisk p-kælder i tre etager under jorden.

Gruppen har valgt at gøre stueplanet til et samlingspunkt for folket i form af et street food marked.

Gruppen har lagt vægt på et grønt byggeri. Bogstaveligt talt. Etagerne rummer 28 boliger med egen ’have’ eller tagterrasse. Slyngplanter falder fra blomsterkasserne som vandfald. Dette er samtidig en reference til de mange gesimsbånd på de omkringliggende bygninger.

Der er desuden indtænkt 120 m² solceller på taget, som giver en reducering af bygningens energiforbrug.

En havde gruppe havde skabt ’Soltemplet’. En interessant bygning hvor etagerne er drejet med solen, hvilket giver forskydninger, der fungerer som altaner. Forskydningen med altaner betyder også at den bliver en smule mindre i højden og tager sig mindre bombastisk ud.

Etagerne er lagt ud som lejligheder, mens stueetagen er tiltænkt butikker og en cafe.

Gruppen Link forestiller sig, at stueplanet skal indeholde dagpleje, fælleslokale, ungdomsklub, kontorfælleskab, en offentlig gennemgang og parkeringshus i kælderen. Og i første omgang ingen boliger.

Taget er tiltænkt taghaver, men er dimensioneret til at kunne nedlægges, så der kan bygges op i højden for at give plads til boliger.

Områdefornyelsen Nørrebro har været så glade for de studerens forslag, at de efterfølgende har brugt det brede spektrum af forslag til at diskutere en eventuelt bebyggelse på grunden med boligorganisationen FSB.

Og en udstilling af alle gruppernes skitser til områdefornyelsen kan i øjeblikket opleves på Blågårdens Bibliotek.