KEA dimittend Felipe Coelho er kun 23 år, men har allerede startet sit eget mærke, der angriber mode og modebranchen radikalt anderledes.

Brasiliansk ELLE har netop bragt en stor artikel om Felipe Coelho og hans visionære brand. Og med god grund for han gør meget anderledes.

For det første har han ikke noget lager – kun kollektionsprøver, som han bruger til fotos, messer, shows og lignende. Han producerer nemlig kun de produkter, der bestilles.

Og det er bare én af måderne Felipe Coelho arbejder bæredygtigt og søger at undgå overproduktion.

Hans tøj er heller ikke lavet til mænd eller kvinder, unge eller ældre – han målgrupper er ikke defineret af fysiske egenskaber, men af adfærd. Det er til mennesker, der deler smag og holdninger.

Derudover fokuserer han på samarbejde.

”Vi har altid kontakt med forskellige fagfolk, så vi kan hjælpe med at styrke den lokale kunst- og kulturindustri samt øge kendskabet til nye talenter.”

Han har ikke et ønske om at blive et defineret brand som eksempelvis Chanel med karakteristiske brand klassikere.

”Det handler mere om adfærd. Dem som køber mit tøj, forstår det nok mere som en forlængelse af kroppen og ikke som et særligt design eller stil. Denne kollektion har mange striber, remme og løse snit, men næste sæson kan det være helt anderledes,” siger Felipe Coelho.

Kunden vælger det tøj, de vil købe og to eller tre uger senere får kunden tøjet, lavet fra bunden specielt til ham eller hende.

"Jeg bryder mig ikke om etiketter såsom androgyn, tidløst og bæredygtig. Men jeg stræber uden tvivl efter de grænser, som er lagt ned over mode. Til gengæld lægger jeg et stort arbejde i at mit tøj fungerer godt på forskellige typer af kroppe, har en god trim og falder smukt på alle.”

Ideen til hans brand opstod i KEAs iværksætterprogram, som han var meget begejstret for. Og allerede mens han studerende på KEA, blev han udvalgt til Designers Nest konkurrencen.

Men i modsætning til de fleste modestuderende på Brasiliens mest prestigefyldte skoler havde Felipe Coelho en teknisk baggrund, som gjorde hele forskellen, og efter at have taget et to måneders kursus i modellering og syning var hans skæbne bestemt.

"Jeg elskede det og hengav mig fuldstændig.”

Derefter tog og bestod han optagelsesprøven til Senac (KEAs brasilianske partneruniversitet) og flyttede til São Paulo, hvor han siden kom på udveksling på KEA.  

Du kan se og læse mere på Felipes hjemmeside: WWW.FELIPEOFFICIAL.COM
Alle fotos i artiklen af Hedda Rysstad