Bygningskonstruktørstuderende Aske Strandberg har igangsat en række talks, der sætter de studerende og nogle af de største og mest interessante spillere i byggebranchen sammen. Hvor begge parter lærer noget.

Det handler om at skabe udvikling og en tæt kontakt mellem den studerende og industrien, på en måde som er fuldstændig casual. I dag er det Kean Walmsley fra Autodesk, der er kendt for blandt andet AutoCAD og REVIT (som er nogle af de mest brugte digitale værktøjer indenfor bygge- ingeniør- og arkitektbranchen), der skal tale. Eller rettere samtale.

aske”Vi gør det på en måde, hvor vi taler sammen. Det er ikke en præsentation af et stykke indhold, som passer med pensum. Det handler om at få bragt samtalen ned i øjenhøjde, og give de studerende indsigt i, hvad de kommer ud til, når de er færdige. Men det er mindst ligeså relevant for industrien som for os studerende. Industrien er i konstant udvikling, så det handler om at øge hinandens vidensniveau, og skabe grobund for en synkron udvikling, så både dimittenderne og de brancher, der tager imod dem, står stærkere fra start,” siger Aske Strandberg.

For de indviede skal Kean Walmsley tale om, hvordan man bedst arbejder med ”Digital Twin ved hjælp af Autodesk Forge, og udviklingen af ​​Project Dasher der via en BIM-platform giver bygningsejere indsigt i bygningens performance gennem dens livscyklus.” Hvilket på mere mundret dansk betyder en hjælp til at forstå den seneste udvikling indenfor det teknologiske aspekt af byggeindustrien. Men Kean Walmsley skal i lige så høj grad tale om, hvordan han skabte sin egen vej, og hvordan han er endt, hvor han er. Med masser af plads til spørgsmål.

”De her talks skal have et uddannelsesmæssigt sigte, men også bekendtgøre de studerende med muligheder, værktøjer og kanter af branchen. Og dem der er i den. Og så får jeg oplægsholderne til at love, at de studerende må connecte med dem på diverse platforme bagefter, så det også kan være med til at udvide de studerendes netværk.”

Dette er den femte talk i en række, der også fortsætter hen over efteråret. Tidligere har der været besøg fra BIG, Graphisoft og BIM Objects. Og de næste kommer formentlig til at handle om blandt andet certificeringer i byggebranchen, om plugins til de værktøjer de studerende arbejder med og så kommer en af verdens største it-giganter muligvis forbi.

”Sidste gang havde vi over 80 mennesker, der kiggede med i to timer. Og på KEA har vi det kæmpe forspring, at vi som studerende får lov til selv at tage del i udviklingen,” siger Aske Strandberg.

Se med her

#ShapeYourEducation

LinkedIn 

Facebook 

Info Service