På KEA kårer vi hvert år Årets Underviser. I løbet af den kommende tid afslører vi løbende de ti nominerede. Vinderen afsløres på KEAs medarbejderdag den 12. oktober.

Dedikation og hjælpsomhed.

Det er de to ord, der ofte går igen, når man kigger på indstillingerne af Berit Konstante Nissen til titlen som Årets Underviser på KEA. Berit er den første ud af ti nominerede til titlen i 2021.

Blå bog: Berit Konstante Nissen

  • Underviser på Sustainable Fashion Tech
  • Har været på KEA i 11 år
  • Uddannetsom beklædnings designer fra Danmarks Design skole (nu KADK).
  • Efter endt uddannelse har jeg arbejdet med fokus på design, konstruktion, produktudvikling og produktion, både som ansat og selvstændig med eget brand.Berit Konstante Nissen portrait

”Som underviser støder vores meget kreative studerende ofte på problematikker på systuen eller i computeren som jeg, som underviser, måske ikke lige har et færdigt svar på. Så må vi sammen hjælpes ad med at finde en løsning, også selv om det tager lidt tid. Det giver mig meget både på et fagligt og personligt plan at få lov at få lov at dele min viden, inspirere og udfordre de studerende.

Og selvom det nogle gange har været vanskeligere at hjælpe her under nedlukningen – så har det været vigtigt for mig at de studerende ved jeg er der.” - siger Berit i forbindelse med de studerendes fremhævelse af hendes dedikation og hjælpsomhed i deres nomineringer.

Hvad er specielt ved din måde at undervise på?

”Jeg er nok det man kalder en introvert praktiker, som får energien af at arbejde med håndværket sammen med de studerende. Jeg har et stort fokus på produktet, på praksis og på at skabe et trygt og socialt fællesskab, hvor alle har noget at byde ind med. Min undervisning består meget af learning by doing og det resonerer heldigvis ofte hos vores studerende.” - siger Berit, der også er klar over, at hendes dedikation kan mærkes i hendes undervisning.

"Jeg er temmelig nørdet mht. mit fag og nogle studerende opfatter mig måske som meget detaljeorienteret. Det kan være vildt irriterende op til en deadline. Men jeg hjælper gerne med opsprætning af en forkert syet søm, hvis det gør at den studerende prøver en gang til og får et resultat som de er glade for."

En af dine studerende har i sin indstilling skrevet følgende om dig og din undervisning:

”Berit er virkelig dygtig! Hun er en inspirerende underviser, som formår at skabe en motivation for de emner, hun underviser i. Hun ser den enkelte studerende, og har altid tålmodighed for den enkelte.”

Hvad tænker du om den udtalelse?

”Jeg har i mange år været enormt privilegeret ved at undervise på de små hold på Pattern Design, hvor der var ret meget tid med den enkelte studerende. Så med det nye speciale har jeg været ret nervøs for om fornemmelsen af et tæt praksisfællesskab med plads til den enkelte, også kunne etableres på det noget større hold, vi har på Sustainable Fashion Tech. Den udtalelse siger mig, at det vi forsøger at gøre i undervisningen virker."

Hvad betyder nomineringen for dig?

”Jeg ser mig selv i høj grad som en del af et dybt dedikeret underviserteam, som alle i lige så høj grad fortjener roser – det er ikke spor nemt at starte et nyt speciale op og slet ikke her under corona.

Når det er sagt så bliver jeg både beæret og meget rørt over at nogle af vores travle studerende har brugt tid og krudt på at nominere mig.”

De nominerede er valgt ud fra en gruppe af indstillede undervisere, der favner bredt på KEA. Vinderen er herefter fundet af en jury bestående af Lia Leffland, Pia Allerslev, Christian Tangkjærde og studerende Mia Wilkenskjeld og Philip Heeris. Vinderen offentliggøres til KEAs medarbejderdag den 12. oktober.

Herunder lidt billeder fra hvad Berit beskriver som en fantastisk og corona-kaotisk studietur til NY i foråret 2020 med et valgfag i 3D, sammen med min kollega Sofie Edvard.

Berit Konstante Nissen NY 2    Berit Konstante Nissen NY 3