En automationsteknolog kan både sikre og effektivisere din virksomhed. Derfor bliver de fleste headhuntet, allerede inden de er færdige. På grund af den store efterspørgsel er der nu planer om en deltidsuddannelse, så flere får muligheden.

En automationsteknolog kan både sikre og effektivisere din virksomhed. Derfor bliver de fleste headhuntet, allerede inden de er færdige. På grund af den store efterspørgsel er der nu planer om en deltidsuddannelse, så flere får muligheden.

Med en automationsteknolog får virksomhederne en ny medarbejder som skaber værdi fra day one, fordi de har en praksisbaseret uddannelse, de har været i praktik og er super dygtige til styresystemer. Samtidig er de oplagte at tænke ind i projektlederopgaver.

 ”I år har vi oplevet en massiv fremgang på både ansøger- og optagstal og vores studerende bliver headhuntet før de er færdige. Så ambitionen for uddannelsen er, at vi ganske enkelt er i stand til at forsyne arbejdsmarkedet med dimittender, fordi der er stor mangel på dem, og derfor gør vi også alt for at udbrede kendskabet til uddannelsen,” siger Jette Mølholm, Programchef for Teknik på KEA – Københavns Erhvervsakademi.

 Som noget nyt arbejder KEA, Københavns Erhvervsakademi på at skabe en deltidsuddannelse i automation fra 2016, som man kan tage ved siden af sit arbejde.

”Det er en mulighed for dem, som allerede har et job, men gerne vil tage denne uddannelse, ligesom det er en mulighed til at få opkvalificeret medarbejdere på deltidsbasis, så de stadig kan passe deres arbejde. Deltidsuddannelsen skal gøre kål på flaskehalsproblemerne samtidig med, at det er karrieudvikling,” siger Jette Mølholm.

 Når automationsteknologer er så populære i industrien hænger det blandt andet sammen med, at uddannelsen løbende justeres og tilpasses de skiftende krav. Praktikken betyder samtidig, at virksomheden har mulighed for at tjekke kemien hos potentielle medarbejdere.

 ”70 procent af vores studerende får job i den virksomhed, hvor de var i praktik. Vi gør meget ud af at  matche virksomhed og studerende bedst muligt,” siger Jette Mølholm programchef på KEA Teknik.

 Automationsteknolog er en 2-årig uddannelse, hvor de studerende bliver eksperter i styring, regulering, opbygning og optimering af tekniske styresystemer.  Undervisningen er baseret på projekter, der bygger på cases fra virkelighedens virksomheder.

 Automationsteknologer får job indenfor produktions- og procesindustrien og inden for så forskellige brancher som medicinal, fødevare, kraft-varmeværker og rådgivende virksomheder. Og med en uddannelse som Automationsteknolog kan man blandt andet videreuddanne sig til en bachelor i Produktudvikling og Teknisk Integration.

 Lars Madsen var en af de første der tog uddannelsen og blev færdig i 2013:

”Jeg har fået en grundig indføring i, hvordan de forskellige styringskomponenter kommunikerer, hvordan netværk strikkes sammen og kommunikerer mellem enhederne. Når man først trænger helt ned i detaljerne omkring de enkelte protokoller indser man også, hvor nemt det potentielt er at hacke sig vej ind i et produktionsanlæg, og hvorfor det er så vigtigt at afskærme produktionsmiljøet”.

 Erhvervsakademiuddannelsen er kendetegnet ved, at der både er teknisk faglighed, proces- og projektledelse, virksomheds- og organisationsteori samt driftsøkonomi.

”Når man ansætter en automationsteknolog, får man samtidig en medarbejder, der også kan lede et projekt. Og man får et voksent menneske, der ved, hvordan man opfører sig på en arbejdsplads, én som kan samarbejde og én som tilfører virksomheden værdi,” siger programchef Jette Mølholm.