Apple Girl skaber nye og 100 procent biologisk nedbrydelige produkter af resterne fra cider-produktion.

Normalt er armbånd af den adgangsgivende slags, som bruges på festivaler, konferencer etc. lavet af plastik, men i Apple Girls version er de både spiselige og 100 procent biologisk nedbrydelige.

Det er Hannah Michaud, der til daglig studerer Fashion Design på KEA, der står bag Apple Girl. Hun har et samarbejde med Æblerov, som donerer deres æblepulp (resterne fra cider-produktion). Det blev til 800 kilo ved den seneste presning i fredags.

Processen er ganske langsom. Først koger Hannah rest-pulpen, derefter spreder hun massen ud i et tyndt lag, som så skal tørre i 16 timer. Resultatet er æblelæder. Hanna laserskærer læderet i den ønskede form. En proces som også tager lang tid.

Massen er lavet ved hjælp af så få ingredienser som muligt: æblepulp, sukker, vand og en hemmelig (naturlig) ingrediens, der gør læderet silkeblødt at røre ved.

Der er mange muligheder i materialet, men lige nu står den på armbånd.

Hannah blev via et kursus på KEA meget inspireret af ’biomimicry thinking’, hvilket vil sige en materiale-drevet designproces – det er altså materialet, der bestemmer produktet og ikke omvendt.

Biomimicry betyder ”at se til naturen for inspiration og designløsninger”. Janine Benyus, grundlægger af Biomimicry siger "Biomimicry er innovation inspireret af naturen."

”Jeg elsker at eksperimentere fra et materiale synspunkt, og jeg arbejder ofte baglæns på den måde, at jeg lærer om materialer via deres oprindelse, og udvikler så et produkt baseret på materialets styrker. Det har virkelig været en stor oplevelse for mig, og jeg har opdaget, at arbejdet i laboratoriet er virkelig sjovt. Det er ikke ligefrem et forudsigelig sted at ende for en modedesigner, men det passer mig perfekt,” siger Hannah Michaud.

Her kan du se en video, der sammenfatter, hvad biomimicry er.

 Følg med og se Apple Girls armbånd her