Økonomi & It går frem med intet mindre end 116 procent, mens der stadig er ledige pladser på Automationsteknolog – hvilket er lidt af en gåde.

Jobgaranti, høj startløn kombineret med robotter og fremtidens teknologi – what’s not to like? Automation er fremtiden, så derfor er det også lidt af en gåde, at der stadig er ledige pladser. Men det var altså konklusionen, da der i dag kl. 12 var ansøgningsfrist til de videregående uddannelser.

Til gengæld er søgningen til flere af KEAs uddannelser gået markant frem. Højdespringeren er Økonomi & It, som har fået 116 procent flere 1. prioritets ansøgninger i forhold til sidste år.

Digital konceptudvikling har fået 80 procent flere ansøgere totalt set og It-teknolog har fået 20 procent flere 1. prioritets ansøgere.

Og så er der Kort- og landmålingstekniker, som er gået 35 procent frem – de unge har endelig fundet ud af, at bag den lange mærkelige titel gemmer sig et fedt job, der kombinerer droner og andet gear med masser af udeliv – og ikke mindst jobsikkerhed samt en virkelig god løn for en uddannelse, der kun tager to år.

Samlet set går KEA 1,6 procent tilbage sammenlignet med sidste år. Det skyldes formentlig, at en række af KEAs uddannelser er blevet dimensioneret - ikke mindst på designuddannelserne.

På landsplan er ansøgertallet også gået tilbage.

KEAs nye uddannelse i IT-sikkerhed, som fik en flyvende start sidste år, er stadig voldsomt populær: Den er steget intet mindre end 34 procent i forhold til sidste år. Men der er stadig ledige pladser til de dedikerede, der brænder for IT-sikkerhed.

Disse uddannelser har stadig ledige pladser, og her kan du søge om optagelse

  • Automationsteknolog
  • IT-sikkerhed
  • Energiteknolog
  • Produktionsteknolog
  • Production Technology
  • VVS-installatør